Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam takie pytanie odnosnie spalania tds-a, a wiec dymi dosc przy przyspieszaniu (widac w lusterku w nocy jak ktos za mna jedzie) i ma wysokie spalanie tzn ok 9 na 100km w miescie, wtryskiwacze sa dobre (nie leja), czy nalezy mu zmniejszyc dawke na pompie, a moze zle ustawiony jest kat wtrysku (jak tak to ustawic statycznie czy dynamicznie przy uruchamionym siloniku na kompe), dodam tylko ze czasem wydaje mi sie ze silniek ma mniej mocy i gorzej wkreca sie na obroty, a innym razem po odpaleniu wszystko jest wpozadku, nie ma tu znaczenia czy zima czy lato, pozatym czasem zapala odrazu a czasem po jakichs 2 obrotach (niezaleznie czy na cieplym czy na zimnym silniku)

A moze to wina pomy albo jakiegos czujnika wysylajacego zle informacje do pompy ???

pozdrawiam i prosze o porady, wiem ze napisze ktos zebym sprawdzil opcje search ale szukalem i nie znalazlem nic konkretnego