Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy mam takie pytanko kupiłem przewód olejowy ten co idzie do vanosa, wymienię go jak tylko mrozy troche odpuszczą,a pytanie brzmi czy dużo poleci mi oleju z niego ? i czy poprostu wykręcam tamten wkręcam ten i nie ma żadnych niespodzianek ?

Pozdrawiam :)

Opublikowano
Nie powinno byc zawiele oleju z tym ze w samym przewodzie napewno bedzie po calym zabiegu odpowietrz sam waz odpalajac silnik i delikatnie luzujac srube ta przy wanosie az pujdzie olej Powodzenia
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
przez ten nie mądry post straciłem 60zł za wymiane tego przewodu olejowego od vanosa a mogłem sobie to sam zrobic,nic się nie odpowietrza a jak się ktoś nie zna to się nie pisze :!: :!: :!:
Opublikowano
Słuchaj miałem problem z czujnikiem pozycji walka rozrzadu a na nieszczęście jest w okolicy tego węża który wymieniales w aso (tak się domyślam ) i spec niepodwazalnie stwierdził ze się nie odpowietrza ok to jego sprawa i teraz twoja. Wracając do tego problemu i wymienilem ten czujnik ale żeby go wymienić musiałem tez zdemontowac czujnik który znajduje się powyżej oczewiscie mowa o 2,8 na 2 wanosach ja miałem ten silnik w e38 2001r no i wszystko ok złożyłem do kupy problem czujnika minol ale moje szczęście nie trwało zbyt długo bo auto tracilo moc czego najprawdopodobniej było to iż wtrakcie tego zabiegu doszło do zapowietrzenia węża (ztym ze sam waz się nie zapowietrzy raczej dalszy układ który jest przed wanosem i ma za zadanie go smarowac umnie nie smarowal i wanos się przycinal . Pytale szukałem i jeden dość dobry mechanik BMW poradził mi żebym spróbował Odpowietrzyc !! i wiesz co po problemie . Ja tylko ci dałem radę jak ja wykozystasz to twoja sprawa