Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To moze zacznę sam .

W rajdówce używałem seryjnych tarcz ( mowa o wymiarach tarcz 260 ) i klockach na asfalt ferodo ds 3000 i na tył ds2500

na szuter używałem tych samych tarcz seryjnych ( brembo lub ate gładkich nacinanych wierconych nie można używać )

W tym roku na asfalt poszły gładkie orginalne tarcze z ASO i klocki hamulcowe carbon lauren .

Teraz przygotowuje nową trennigówkę i zamiast seryjnych tarcz wsadziłbym mcpersony od e34 tam tarcza dochodzi do 302mm i ma większy zacisk . Problem jest taki ze przechodzimy wtedy na 5 śrub. Patrzyłem ze od minimorisa pasują 4x100 i od celiki . Czy ktoś z was przerabiał temat mc personów od e34 ? lub wsadzał tarcze o srednicy 302 i mimo to było to nadal 4x100.

Opublikowano
podłączam się pod temat hamulcy. Ja szukam najlepszego rozwiązania do e30 4x100 do sportu typu KJS, SuperOES.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja mam u siebie zamontowane tarcze firmy ATE POWERDISC i klocki FERODO DS3000 ( mysle, ze troche za twarde na KJS ale na Torze Poznan fajnie sie spisywaly )
Opublikowano

Jeszcze nie wiecie ze hamulce to zlo???

Poczytajcie sprawozdania z wypadkow, w 90% jest napisane cos w stylu "nacisnalem na hamulec i uderzylem w niego".

Smutna prawda, jesli nie zabije Cie podsterownosc, to bedzie to hamulec. Tylko gaz, kontra i gaz, gaz, gaz :mrgreen: :lol:

http://img818.imageshack.us/img818/9418/banerekgrzywaczewski100.jpg
Opublikowano

Miałem Zimermany nawiercane w SUBARU I PĘKŁY mi i prawdopodobnie podczas mycia .

Miałem ATE powerdisc w BMW e39 i e30 stach wszystkich swoich i naprawdę nie maiłem z nimi problemu .

Na allegro jest zestaw ate z klockami chyba se do treningówki zapodam taki zestawik co by sprawdzić jak to działa.

ps. Feda jakie ty masz hamulcuszy w karuszce z tego co pamiętam byłem pod duuuuuzym wrazeniem hamulców zanim ci zepsułem autko ...pamiętasz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Członkowie klubu
Opublikowano
Felix, hamulce mam brzytwa :twisted:, ale co tam siedzi to musisz pytać Ostrego...

Pozdrawiam

Rafał F.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ostry to kolega z Kielc, jezdzil M3 E36 a teraz EVO, niezly zawodnik, popatrze sobie na wyniki SuperOES w Kielcach Piotrek Ostrowski czesto tam sie pojawia na poczatku listy :) Feda ma do zabawy E30 330i.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Ostry to kolega z Kielc, jezdzil M3 E36 a teraz EVO, niezly zawodnik, popatrze sobie na wyniki SuperOES w Kielcach Piotrek Ostrowski czesto tam sie pojawia na poczatku listy :) Feda ma do zabawy E30 330i.

Wszystko się zgadza, dzięki Andrzej :wink:

Pozdrawiam

Rafał F.

Opublikowano

Mam zwykle Zimmermanny wiec sie nie liczy.

Leszek 'Ferodo' Wojcik odradzil mi nawiercane. Powiedzial ze nawiercane musza popekac (mniej lub bardziej) a otwory daja cos w tarczy tak duzej jak w Porsche, a w Subaru to tylko efekciarsko wygladaja.

http://img818.imageshack.us/img818/9418/banerekgrzywaczewski100.jpg