Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś z Was wie może jak wykonać kalibrację kąta skrętu kierownicy przy pomocy INPY w E39??

Po wymianie sterownika ABS zniknęły błędy ABS i (!), ale kontrolka DSC świeci. Wyczytałem na forach, że trzeba ustawić w/w kąt skrętu.

hmm???

/po wejściu w Special Test -> E46 angle steering... i rozpoczęciu kalibracji - cały czas wyświetla Please wait... nie ma temu końca :( /

pozdrawiam

Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka & •Malutka

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Dlaczego u mnie w INPA nie ma w special tests tej opcji?? Mam 5.00 5.02

W INPA 5.0.2 też tego nie znalazłem, ale chyba jest to w module LWS w sekcji "only for developers"

Ja po wejściu tam szybko wyszedłem, bo ekran zrobił się czerwony coś na wzór ACHTUNG i język niemiecki się załączył.

Najlepiej zrobić kalibracje w starej INPIE lub DIS-em...

Na skróty w DIS to tak : wybieramy interesujący nas moduł (w tym przypadku LWS), klikamy na test lub test plan (koło zielonej strzałki po lewej stronie na dole ekranu), następnie service function i wybieramy DSC -> angle sensor lub sensor steering. Dalej DIS poprowadzi nas za rączkę

http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg