Skocz do zawartości

E39 nie można wyłączyć alarmu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bateria w kluczyku jest dobra, kluczyk był programowany kilka dni wcześniej. Wczoraj samochód stał na mrozie, po robocie nie mogłem otworzyć z pilota drzwi, a drzwi od kierowcy ( zamek ) był zamarznięty, więc otworzyłem z centralnego z bagażnika, potem również odblokowałem drzwi od kierowcy. Niestety ale nie mogę w dalszym ciągu wyłączyć migającej diody w lusterku, a po chwili włączają się kierunki i koniec. Najśmieszniejsze jest to, że samochód da się odpalić i jeździ, ale nie mogę rozbroić immobilajzera, cały czas ta dioda miga i kierunki też. Ma ktoś jakieś pomysły, dodam też, że moduł komfortu jest suchy, a styki na nim w porządku.

Właśnie wróciłem z garażu. Nie można zsynchronizować kluczyka z centralnym, nie działa. Samochód odpala bez problemów. Wyjąłem moduł komfortu i po odłączniu akumulatora i ponownym podłączniu, można bez tego modułu normalnie jeździć, bo kierunki już nie mrygają i dioda nie pulsuje, ale nie ma centralnego itd.. Najwidoczniej moduł EWS nie może zsynchronizować się z kluczykiem. Tak mi się wydaje. Teraz pytanie gdzie jest EWS? A może wystarczy wymienić moduł komfortu? Chyba, że jakoś można coś zrobić z tą migającą diodą, żeby ją odłączyć, co by przynajmniej centralny działał.

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
  • Autor

Odświerzam temat. Panowie, nikt nie wie, czy nikt już nie zagląda na forum o naszych wspaniałych samochodach?

Dodam tylko do tematu, że EWS musi być sprawny i kluczyk też skoro samochód odpala. Problem musi być gdzieś w temacie oryginalnego alarmu w połączeniu z centralnym.

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d