Skocz do zawartości

323i klopoty z centralnym zamkiem??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam prosze o pomoc mam 323i e46 99r,mam problem z centralnym zamkiem-najpierw zacinal sie raz na 2 miesiace tzn zamykal nie chcial otworzyc.teraz otwiera ((oczywiscie z kluczyka,mam ten z 3 przyciskami))ale jak tylko sie przejade i sie nagrzeje zamknie ale juz nie otworzy.Niedziala tez przycisk na konsoli srodkowej nie mozna drzwi otworzyc od srodka-klamki nie otwieraja.Wymienilem modul komfortu na taki z takimi samymi numerami-dalej jest to samo!! :mad2: co robic moze ktos ma jakies doswiadczenia?dodam ze swiatlo w srodku sie zapala a jedyne co sie otwiera to bagaznik-przy otwieraniu slychac ciche "klik"-mam tez wymieniony zamek w drzwiach od kierowcy(pozostalosc po probie wlamu)-wiec ten drugi kluczyk otwiera mi tylko drzwi kierowcy.
Opublikowano

kolego a jak wsadzasz kluczyk do zamka i otwierasz auto z klucza to masz cos takiego ze Ci otwiera wszystkie zamki i zapala sie swiatło w aucie?

Jezeli z klucza recznie otwieraja Ci sie tylko twoje drzwi(mechanicznie) i nie chodzi guzik od centralnego ryglowania drzwi, no to ewidentnie modół. słuchaj spr w inpie moze jakiś bład znajdziesz i go usuniesz, a jak nie to moze trzeba zadaptować nowy modół.

Niech inni koledzy sie wypowiedza ale wydaje mi sie ze MOdół centralnego jest przyczyną problemów.

Opublikowano

radzę ci użyć szukajki bo o centralnym już było :search: ten temat i tak zostanie zamknięty :D

viewtopic.php?f=69&t=111181&start=0

http://img69.imageshack.us/img69/4769/dscf7685kopia.jpg

/// BORN ON THE RACETRACK TO LIVE ON THE STREET ///

Opublikowano
  • Autor
ok dzieki za pomoc.
Opublikowano

.. to ewidentnie moduł , faktycznie już było. Uważam,że lepiej wymienić przekaźniki w module na nowe niż cały moduł na używany.

Miałem ten problem miesiąc temu już załatwione.