Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje pytanie jest tego typu, mam na kierownicy przyciski do telefonu i do wybierania glosowego komend, po nacisnieciu nic sie nie dzieje a na idrive wyswietla sie napis mobil phone not instaled. Jezeli mam telefon to gdzie mialbym wlozyc karte sim. A jezeli moja e61 nie ma danych funkcji telefonu i wybierania komend to po co bmw montuje przyciski w kierownicy :mad2:

Dodam ze w podlokietniku nic nie mam.

Opublikowano

polecam czytać forum a nie pierwsze co zakładać temat

wyjaśniając szybko masz w samochodzie coś takiego jak bluetooth jeżeli ustawisz go w telefonie i połączysz z samochodem , to telefon komunkuje się z samochodem i wtedy odbierasz przyciskiem na kierownicy i masz tzw, głośnomówiący leci w głośniku , radio ci się przycisza itd.

wyszykujesz w telefonie swoim e61 bluetooth , szukaj nowych urządzeń

wykryje ci BMW wchodzisz w to zapewne będziesz musiał wymyślić jakieś hasło np. 1111 a pózniej wpisać go w samochodzie gdy wyskoczy komunikat a pózniej telefon będzie miał komunikacje z samochodem

Gdy wyłączysz zapłon wyciągniesz kluczyk automatycznie się rozłączy telefon z samochodem , gdy pózniej wejdziesz do auta włożysz kluczyk powinien sam telefon się połączyć z samochodem , lub tak jak u mnie pyta : czy chcesz połączyć z BMW - dopóki nie wcisnę TAK telefon mi pika co mnie naprawde denerwuje ! ehh czas kupić nokie :)

Opublikowano

Dzieki kolego za odpowiedz jutro sproboje.

tzn ze jezeli mam guzik na kierownicy od telefonu to bankowo musi byc ta opcja w samochodzie, bo mam tez guzik z ta mordka do wybierania polecen glosowych ale gdy go naduszam to nic sie nie dzieje. Moje pytanie czy jezeli te guziki sa na kierownicy to sa rowniez w opcji samochodu i dzialaja czy tez bmw fabrycznie pakowalo do wszystkich aut te guziki ?

Dzieki

Opublikowano
przyciski od telefonu to standardowe przyciski na kierownicy multifunkcyjnej. mając te przyciski nie musisz wcale mieć ani wbudowanego telefonu ani nawet modułu bluetooth. U mnie też sa takie przyciski a nie mam bluetootha.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
No i chyba nie mam modulu bloutooth, ale sprawdzalem na allegro mozna kupic cos takiego nawet za 150zlociszy, wie ktos moze czy wystarczy tylko ten modul i bedzie wszystko smigac czy nowy soft tez sie przyda.