Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jesli jest sprawny to jak załaczysz wsteczny bieg to parktronik sam sie uruchomi jezeli ruszysz powoli do przodu to załaczy sie przedni powinnes miec tez guzik do wyłaczenia ale tylko przedniego czujnika tylny działa zawsze oczywiscie na wstecznym
Octavia 1,9TDI 110KM 2002r kombi max opcja L&K sprzedam
Opublikowano
ja miałem ten wyłacznik w e38 i e39 tam obok guzików właczania esp podgzewanaie foteli na panelu pod klimatronikiem niewiem jak jest w e46 ale jezeli właczysz wsteczny i jest ciagły sygnał przez około 3-4 sek. to tak objawiało sie uszkodzenie jakiegos czujnika najlepiej załącz załon na drugą pozycje nie odpalaj auta włącz bieg wsteczny i zbliz reke do tylnej czujki jak zacznie pikac to jest ok a jak nie to wiadomo ze uszkodzony po podłączeniu na kompie wyjdzie ci który Ps na guziku pisze PDC
Opublikowano
musisz miec specjalny program do diagnostyki samochodu no i miec odpowiednie wtyki poszukaj sobie w okolicy kogos kto to ma albo np masz temat polecane warsztaty i tam znajdziesz z swojej okolicy
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam.

Mam Pytanie odnośnie czujników parkowania, mam uszkodzone 3 czujniki i to w takim stopniu że jedynie wymiana wchodzi w grę, czy można zamontować czujniki z innego auta, na przykład z "szarana" albo "galaxy" czy musi być czujnik odpowiedni do be-emki?

Proszę o pomoc. Bo do BMW jeden kosztuje 100zł a mam możliwość z innego auta kupić za mniejsze pieniądze.