Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Problem polega na tym, że moje auto samoczynnie otwiera sie po jakimś czasie. Kiedy je kupiłem, posiadało juz jakis alarm, ale centrlnego zamka nie było na pilota, tylko na zasadzie kluczyka. Zdecydowałem się doposażyć auto w http://www.allegro.pl/item866333599_dedykowany_sterownik_bmw_e34_e36_e39_najbogatszy.html . Kolega podłączył mi to ale tylko funkcje centralnego zamkykania, ponieważ nie wiedział jak zrobić opcje dodatkowe takie jak domykanie szyb, które działa z kluczyka, oraz klapa bagażnika na przycisk z pilota też nie została podłączona z naszej niewiedzy. Reasumując postępowaliśmy zgodnie z instrukcją w której było napisane, że wszelkie wczesniejsze alarmy czy też centralne zamki nie muszą być demontowane. Dla ciekawości napiszę, że zaobserwowałem, że auto sie otwiera przed montażem tego że sterownika, czyli po zamknięciu kluczem też potrafił sie otworzyć czy to po pół godzinie, czy po 4, nie było reguły, myślałem że problem zniknie po montażu centralki. Jednak nie. Co może być tego przyczyną, że auto mi się otwiera?

Czytałem regulamin obowiązujacy na forum i jeżeli czegoś nie dopatrzyłem proszę o łaskawe przymrużenie oka jako że to mój pierwszy post.

Z góry dziękuje i czekam na odpowiedzi

Opublikowano
jeszcze raz napisz bo nie czaje co robi oryginalny kluczyk;ma w sobie pilota ,zamyka otwiera masz funkcje komfortu.a po 2 to ze się otwiera informuje o awarii jednego z siłowników (zwarcie itp)chyba ze została źle wpięta centralka ,za krótki czas uzbrajania .odpowiedz to dalej będę pisał co trzeba zrobić.
Opublikowano
Witam. Otóż kluczyk ma w sobie tylko latareczke, nie posiada przyciskow. Kluczy zamyka oraz otwiera auto, a po przytrzymaniu w pozycji zamykaj, domyka szyby i odwrotnie otworz to otwiera. Mimo wszystko przed podlączeniem centralki auto potrafiło sie samoczynnie otworzyć. Co ciekawe od wczoraj południa się nie otworzyło, poszedłem i ponaciskałem pare razy pilotem, i auto dalej jest zamkniete. Być może tak jak wspomniałeś jest gdzieś zwarcie.......