Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam następujące pytanie?

ostatnio zostałem w końcu właścicielem E91 320D z 2006 roku, i jak na razie to wszystko chodzi super, sami wiecie jak to jest jak sobie człowiek kupi w końcu upragniony samochodzik, tylko chodzi o pakiet chrom.

szukałem na forum i nie znalazłem, chciałbym zamontować do niego te listwy chromowe na szyby, jakoś nigdzie nie mogę tego znaleźć, robił to juz ktoś...?

Szukam jakiegoś warsztatu, albo gościa ktory byłby w stanie to zrobić ( oczywiście porządnie ), nie chodzi mi o jakieś naklejki tylko o listwy z prawdziwego zdarzenia, najlepiej jakbyście mogli mi podać jakiś kontakt do gościa który jest w stanie zrobić to w sposób profesionalny, z okolic Bielska Białej, Katowic, Krakowa.....>?

Pozdrawiam wszystkich.

dziękuję za wszystkie odpowiedzi

Opublikowano

Znaczy się pytasz o namiar na kowala?

Nie łatwiej pojechać do ASO i zamówić? Koszt w granicach 1,5 tys. zł.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
No i byłem wcale nie jest to takie proste jak piszesz ponieważ wchodzi w to wymiana obu szyb tylnych które posiadają tą ramkę, ale nie ma możliwości zakupu samych listew, koszt wycenili mi około 3600 - 3800 u Sikory w Bielsku
Opublikowano

Rzecz gustu, ja osobiście nie zakładałbym tych listew. Jeszcze może z czarnym kolorem ma to się jakoś, ale z każdym innym wygląda to nie ciekawie.

Pzdr.

Opublikowano
Poszukaj takich szyb na allegro. Wszystkie E90/91 z silnikami sześcio-cylndrowymi miały chromowane listwy w standardzie.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
Poszukaj takich szyb na allegro. Wszystkie E90/91 z silnikami sześcio-cylndrowymi miały chromowane listwy w standardzie.

ja rozgladam sie za nimi juz ponad pol roku i nigdy nie widzialem ich na allegro.

ogolnie chyba zdecydowanie latwiej byloby trafic na czarny polysk m-pakietowy

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Ja bardzo chętnie pozbędę się swoich chromowanych listew i przednich nerek... Zamierzam założyć czarne. Jakby coś to zapraszam na priv...
Opublikowano
Ja bardzo chętnie pozbędę się swoich chromowanych listew i przednich nerek... Zamierzam założyć czarne. Jakby coś to zapraszam na priv...

ale masz sedana czy touring?

Opublikowano
Sedan, cena wraz z nerkami to 2000zł.

to niestety mi sie nie przydadza, ale przynajmniej inni beda wiedzieli na czym stoja :)

Opublikowano
koles od ktorego kupilem samochod montowal takie listwy ale tylko boczne i gril w e90! dosyc ladnie to wyglada na czarnym kolorze. mowil ze kosztowalo to 500euro
Lepiej zapnij pasy, bo mozesz nie wrocic z trasy!
Opublikowano (edytowane)
Jeśli dostanę rozsądną propozycje to jestem skłonny negocjować cenę, zaznaczam rozsądną. pozdrawiam Edytowane przez arnold
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Panowie a ja mam pytanie jak wyjąć te listwy nad drzwiami, te które zaczynają sie przy lusterku a konczą przy tylniej szybie? widać tam jakieś zatrzaski ale nie chciałbym nic połamać! Wpadłem na pomysł, że zdejmę swoje i dam je pochromować do Rypina one chyba są metalowe co nie (czy sie myle) ?Prosiłbym o jakieś info jak je wyjąć może ktoś już to robił.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Koledzy jutro dotrą do mnie upragnione listwy chrom line i ponawiam pytanie może ktoś wie jak wyjąć tą ostatnią listwę z tyłu tą w bagażniku? po odgięciu uszczelki widać jakieś nity i spinki, ale nie wiem jak się za to zabrać żeby nic nie połamać! Byłbym wdzięczy za pomoc chodzi o te listwy http://moto.allegro.pl/bmw-3-e91-combi-chromy-karoseryjne-i1476724009.html
Opublikowano
do tej dolnej listwy w tylnej szybie to trzeba ją wyjąć ale do wskazanej w linku chyba nie bo ona jest na spinki, chyba że się mylę?
Opublikowano
Ja w swojej E90 sam wymienilem listwy w garazu . 2 godziny i mialem chrom pakiet. Opisywalem w poscie za ile kupilem oryginalne listwy( 1500zl) z nerkami Oczywiscie kupilem je w ASO . Pozdrawiam