Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,jestem właścicielem bmwx5 2001r.Pojawił mi sie problem z którym w ogóle nie moge dać sobie rady.Otóz przy cofaniu i skręcie w lewa strone słychac stukot(puknięcia jakby cos przeskakiwało)Mechanik u którego byłem stwierdził uszkodzenie przedniej lewej półośki,więc wymieniłem.Niestety to nic nie dało.Zadzwoniłem do mechanika,a on stwierdził,że moze to jednak jest przyczyna rozdzielacza przy skrzyni biegów???(skrzynia biegów manualna)Usterka nadal pozostaje jestem bezdradny!!Byłbym bardzo wdzięczny o jakakolwiek pomoc z góry serdeczne dzięki
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, Mam podobny objaw tyle że mi stuka przy skrecie i w lewo i w prawo na wstecznym, ale rowniez i do przodu tylko na parkingu przy wolnej jezdzie. Po ogledzinach przez mechanika znajacego sie na bmw stwierdzil po minucie, ze maglownica jest do wymiany. A co najgorsze, ze podobno akurat takie uszkodzenie nie nadaje sie nawet do regeneracji. Niby jest to tez slaby punkt w x5.

pozdr

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam !

Miałem taki sam problem a przyczyna tego była bardzo prozaiczna.Może to nie będzie język fachowy należy sprawdzić czy nie poluzowały się śruby które mocują drążek stabilizatora zawieszenia przedniego czy coś w tym rodzaju podtrzymujące jednocześnie osłonę.Wszystko to znajduje się gdzieś po środku auta oczywiście mówię o spodzie

Opublikowano
Witam koledzy !!!U nie też tak stuka , byłem na stacji diagnostycznej na szarpakach i wyszło że z przodu lewy wahacz prosty do wymiany ( są dwa , jeden prost drugi wygięty jak banan) , a dodatkowo w dwóch wahaczach wygiętych jak banan (lewa i prawa strona) trzeba wymienić tuleje gumowo metalowe bo guma popękała i walą przy skręcaniu i na dołach.Możę warto sprawdzić to w waszych X-ach.Pozdro !!!