Skocz do zawartości

wysokie obroty, m40

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Witam. Mam u siebie mały problem od pewnego czasu. Otóż silnik na biegu jałowym raz ma 800 raz 1000 a raz 1200. Silnik krokowy wyczyszczony, sonda została założona nowa, przepustnica błyszczy. I dalej to samo. Gdy ma te 1200 otwieram maskę i dotykam wtyczki od krokowego i nagle spadają obroty ale bardzo nisko i chodzi nierówno. czasem zgaśnie. Odpalam i chodzi na 900 ale jak już rusze to dalej ma 1100-1200. Przez przypadek zauwazyłem i mam coś z ładowaniem mianowicie raz trzyma 14,0 a raz spada do 3, lub 5 lub 7 volt po czym wskazuje i tak wkółko. 5 minut stałem i mierzylem i tak ciągle. Jutro bede regulator zmieniał ale czy on może mieć wpływ na tak nieznośną prace silnika??? Tak twierdzi pewnie elektromechanik. Co wy o tym sadzicie i jakie są jeszcze wasze pomysly na mój problem. Dodam że świece są nowe, kopułka i palce zmieniane na Bremi ok 5 tyś temu tak samo jak przewody. Każdy pomysł się bedzie liczył. Jeśli nie dam rady rozwiązac problemu to chętnie sprzedam. :D Stan blacharski bardzo dobry ale ten silnik :mad2:

Acha objawy sa na benzynie, na gazie jest to samo....

Opublikowano
a pod jakimś obciążeniem np. włączone światła,podgrzewanie tylnej szyby jest tak samo z tymi obrotami czy coś się zmienia?
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
nic się nie zmianiało. Światła włączone i też tak szalał. wczoraj wykonałem drugi pomiar i nic, ładnie trzyma 14.1 volt nic nie faluje a silnik trzyma obroty na poziomie 800obr/min. Nie wiem co to mogło być ale chętnie bym sprawdził by już nie mieć takiego przypadku...