Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chce kupić tą antenę

http://www.allegro.pl/item877712932_antena_magn_president_missouri_cbradioserwis_pl.html

czy ktoś jej używa ? nie znam się na antenach od CB więc cięzko podjąć mi decyzję , obecnie mam antenę SIRIO 95-100cm bat . Ale więcej szumi i brak zasięgu niż to wszystko wartę , antena jest na klapię bagażnika i prawdopodbnie przetarła się w miejscu zgięcia z klapą(kabel wchodzi do bagażnika , antena ustawiona na środku)

Czy antena podana z linku pomimo swojej wysokości 72 cm będzie dobra do sedana na tylną klapę , nie będzie problemu z zasięgiem ?

Czy może lepiej kupić na większym bacie niż taką króciutką ?

Ostatnio tego presidenta widziałem na Subaru również miał na tylnej klapie pomiędzy szybą a spojlerem wiec chyba zasięg jakiś jest

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
heh trochę spóźniona odpowiedź ale ja mam tą antene z harym 2 jest moim zdaniem ekstra bo nie zagłusza ciszy w samochodzie, :D co dla mnie jest najważniejsze :D mam ją już ponad rok i wszystko ok zamontowana właśnie na tylnej klapie zasięg około 8km w terenie nie zabudowanym i około 3 w zabudowanym, jest tylko jeden problem :D jak chcę pogadać z włączonym tv to zagłusza sygnał i w tv włączają się mrówki :D poza tym brak przeciwwskazań :D

po co komu porsche skoro można sobie pośmigać Bunią :D

Zmienione specjalnie dla Kolegi z forum :D

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W Missouri najwiekszy problem to za slaby/ za maly magnes jak na tak rozbudowana antene i sie zdarza ze zrywa ja, zwlaszcza powyzej 150km/h i mijaniu sie np z TIRem. Antena ogolnie w porzadku, chociaz wolal bym SIRIO 800 na magnesie. Zajmuje sie zawodowo sprzedaza CB w razie czego pisz, pomoge