Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jeżdzę teraz na zimówkach run flat, 17 cali, takie tylko były na aucie jak kupiłem. Rozglądam się już za letnimi "normalnymi":) czyli nie rof. Chciałbym usłyszeć od Was jakieś propozycje, na pewno macie jakieś dowświadczenia z 17 calowymi oponkami więc proszę o rady. Z chęcią też dowiem się więcej o zimówkach 17' też bez rof, jazda jest ciężka więc jednak stawiam na komfort i zmienie też w przyszłym roku te zimówki.

Następna rzecz to pytanie o jakiś wwski warsztat gdzie zdejmą bezpiecznie oponki run flat i miejsce gdzie można przez okrągły rok magazynowac/składować oponki i tam wymieniać. Nie mam po prostu gdzie ich trzymać, może ktoś wie jaki jest koszt takiej usługi i poleci jakieś miejsca? Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam.

Opublikowano

ja tam na zimę zalozylem rsc tylko w 16" i na prawde nie jest zle, choc fakt latem na 17" troche za twardo bylo, ale i tak przy run flatach zostane :)

ale tak czy siak na lato polecam continentala sport contact 2 ewentualnie 3 ;)

Opublikowano

co do opon letnich to ja polecam conti sport contact 2 lub 3 lub jakis michelin energy saver (troche twardsze). Jesli wolisz miękko i bardziej komfortowo to grupa michelin, pirelli. Jesli twardziej to bridgestone.

co do przechowywania to wiekszosc zakladow to oferuje, np. firma znajdujaca sie w podziemiach galerii mokotow, cena chyba ok 150zl za sezon

pozdrawiam

Krzysiek

Sprzedam do E90 pre lift:

1. Pasek wielorowkowy do benzyniaków N52

2. Lampy komplet ori tył, używane w bdb stanie

Opublikowano

Być może nie przeczytałes tego tematu do końca - polecam w takim razie.

Jest tam także o zwykłych oponach.

Są różne serwisy oponiarskie także najlepiej tam szukać opinii użytkowników..

Pzdr.