Skocz do zawartości

wymiana silnika w e36 1,8i na 1,8is

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z silnikiem miałem 1,8i 115km i przekręciło panewke teraz kupiłem 1,8is 140km 16v i się zastanawiam czy będzie pasował. Zostawiam nr. gg 836583 piszcie nawet jak niedostępny. Proszę o pomoc.
Opublikowano

Śmiało przekładaj różnica to tylko to czy oba są z immobilizerem czy bez a może jeden tak a drugi nie (silniki po lifcie-od 98r potrzebują sygnału z immobilizera ale da się to obejść )

Musisz mieć kompletnie okablowany silnik, przekaźnikami (trzy) i nowy komp do silnika 318is reszta pasuje idealnie.

Montujesz silnik podłączasz przewody paliwowe, chłodnica,"plus' i gniazdo el.silnika do "budy" i tylko zostaje cieszyć się frajda jazdy 16v

jak by co moje GG 17932180

A czemu nie silnik 6-cio garowy :?:

Opublikowano

Ja myśle o R6 ale coś czuje że się nie wyrobie z kasą i jak nie sprzedam silnika M42 to tego wrzucę. Ja mam tylko dwa zawachania co do pasowania IS za miast zwykłego R4.

Jak z podejściem kolektora wydechowego pod z IS do tego co zostanie po M40? No i jak rozwiązać problem wspomagania. W m40 cały zbiornik z okablowaniem jest pod serwo a w IS jest koło z zbiornika wyrownawczego chłodnicy. Co z tym?