Skocz do zawartości

Dławienie, przerywanie, brak mocy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie. W związku z tym, że już nie daje sobie rady z moim e36 pomyślałem zasięgnąć po pomoc do wirtualnych specjalistów. A więc mój problem jest następujący. Od 3 dni i stało się to jakoś nagle mój samochód zaczął przerywać. Jeździłem wcześniej bez problemowo jak i na paliwie tak i na lpg. Teraz jego stan znacznie się pogorszył. Przejadę ok. 2km normalnie bez zarzutów i zaczyna nim szarpać, przerywać, gdy dodaje gazu nie ma w ogóle reakcji, gdy "zapompuje" stopkę z gazu kilka razy to poprawia się mu ale po chwili jest to samo, czasem po wciśnięciu sprzęgła na skrzyżowaniu falują obroty i gaśnie jak na paliwie tak na lpg co wcześniej nic takiego się nie działo. Często słychać jak coś strzela pod maską gdy dodaje gazu w okolicach przepływomierza. Wymieniłem przepływomierz, kable od świec na których były przebicia, no i został wymieniony olej w silniku z filtrem i bez reakcji. Brakuje mi płynności w tym samochodzie i przede wszystkim jest to mój jedyny środek poruszania się. Prosiłbym o pomoc kogoś kto tak miał, albo kto będzie wiedział o co chodzi. Jest to bmw e36 rocznik 1993, 115km, silnik m40 1.8l. Z góry dziękuję za jakiekolwiek chęci i pomoc. Zostawię mój nr GG jakby ktoś miał więcej pytań - 851962 . Pozdrawiam.
Opublikowano

jak strzela to moze byc problem z paleniem w 1 garze

sprawdzales swiece czy nie okopcone?

sprawdz rowniez dolot, moze ma problemy z powietrzem

moze czujnik polozenia walu

moze przekaznik...

moze ma wtryski zabrudzone, zalej go jakims injector cleanerem

Opublikowano
Wlot powietrza był sprawdzony i wszystko gra. Z reszta upora się jutro mój mechanik i potem opiszę wam tu przyczynę. Pozdrawiam. PS. Zauważyłem że jak silnik jest zimny to idzie normalnie ...
Opublikowano
Mili koledzy problem rozwiązany :) okazało się że sonda lambda jest do wymiany. Po odłączeniu sondy auto osłabło ale jeździ normalnie. Pozdrawiam.