Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No i zostałem zmuszony wymienić silnik 2,5 tds w E39 automat. Powiedzcie na jaki silnik zrobić wymianę gdyż raczej nie chcę tdsa i czy jest to wogóle rzecz do zrobienia chodzi o zaminę tdsa na inny motor? i jaki polecacie warsztat w mazowieckim ?:duh:
Opublikowano
a tego obecnego nie da sie juz uratowac pamietaj ze po zmianie silnika na inny model dochodzi jeszcze bardzo duzo osprzetu który moze kosztowac wiecej niz goły motor a tu jeszcze skrzynia ze sprzegłem sterowanie itp wiec warto sie zastanowic przed zakupem bo to nie tylko dopasowanie go do komory silnika
Octavia 1,9TDI 110KM 2002r kombi max opcja L&K sprzedam
Opublikowano
Zapomnij o wymianie tds na benzyne to sie nie oplaca wiec jedynie m57d30 wchodzi w gre

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Benzyny nie biorę pod uwagę, jakie nakłady czy przeróbki trzeba wykonac aby wymieniny przez Ciebie ssilnik zamontować ?
Opublikowano
wymiana sanek pod silnikiem , silnika z calym osprzetem skrzyni biegow wraz z mocowaniem [ tez inne mocowanie] walu napedowego ,calej elektroniki sterujacej , a w porownaniu z tds jest jej duzo wiecej , zabieg totalnie nieoplacalny , koszta zakupu czesci przewyzsza wartosc twojego obecnego sam. tak mysle. pewnie i chlodnice z IC tez trzeba bedzie wymienic . szukaj oryginala ! tylko i wylacznie , wtedy sprzedasz i bedziesz myslal o czyms innym ! pozdrawiam.
Opublikowano
wymiana sanek pod silnikiem , silnika z calym osprzetem skrzyni biegow wraz z mocowaniem [ tez inne mocowanie] walu napedowego ,calej elektroniki sterujacej , a w porownaniu z tds jest jej duzo wiecej , zabieg totalnie nieoplacalny , koszta zakupu czesci przewyzsza wartosc twojego obecnego sam. tak mysle. pewnie i chlodnice z IC tez trzeba bedzie wymienic . szukaj oryginala ! tylko i wylacznie , wtedy sprzedasz i bedziesz myslal o czyms innym ! pozdrawiam.

Dzięki!

Opublikowano
masz jeszcze opcje poszukać anglika i to wszystko przewalić myślę ze najlepsza opcja no albo po jakimś walcu!??