Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam właśnie zakupiłem bmw e39 2,5 tds. jest z nim mały problem mianowicie auto odpala jeżdzi ale podczas jazdy nie słychać kierunków choć świecą na zewnątrz na desce nic. po przekręceniu kluczyka w pozycję 1 kierunki świecą na desce awaryjne również. druga sprawa to zapalający się na zielono ikona tempomatu z kierownicy nie reaguje na przyciski. kto ma jakieś pomysły z góry dziękuję za pomoc

pozdrawiam

Opublikowano
Świecą się ciągle czy migają? Bo jeśli ciągle się świecą to pewnie któraś żarówka się spaliła.
Opublikowano
druga sprawa to zapalający się na zielono ikona tempomatu z kierownicy nie reaguje na przyciski. kto ma jakieś pomysły z góry dziękuję za pomoc

pozdrawiam

Tempomat włączasz przycisk I/O /zielona kontrolka na desce się zapali/ a później musisz go zazbroić drugim przyciskiem /z taką ikonką jak na zielonej kontrolce/ i dopiero +/- regulujesz prędkość bez dotykania do pedałów hamulca i gazu

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano

kierunki migają , światła działają prawidłowo na zewnątrz ale nie na desce brak też światła wstecznego (automat)

byłem u fachowca doszliśmy metoda prób i błędów że prawdopodobnie walnięty jest licznik bo przez niego idzie komunikacja na lcm, radio i multifunkcję. co o tym sadzicie?ciekawostka po odpięciu multifunkcji zaczęło wyświetlać się radio

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
kierunki wróciły przyczyną było zwarcie na kablu komunikacyjnym i robił zworę między szynami teraz jest o wiele lepiej lcm podłączony przez obejście bo nie chcę się ściągać całej deski i szukać gdzie jest uszkodzony pozdrawiam