Skocz do zawartości

SPRYSKIWACZE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam ósemeczkę zaledwie kilka dni i nie wiem jak uzupełnic płyn spryskiwaczy, pod maską nie ma korka na zbiorniczku ,dolałem więc plynu ztyłu i zbiornik przy kole zapasowym jest pełny lecz płyn nie przedostaje się do spryskiwaczy, morze ktoś wie gdzi jest jakiś myk

i jeszcze jedno pytanko jak zmienic date i godzine,po przytrzymaniu guzika od godziny czy daty to wiem jak zrobić zmiany ,tylko mam problem ,aby te zmiany zostały zapamiętane.

pozdrawiam Marek

Opublikowano
Moze masz zatarta pompke i niepodaje ona plynu do zbiorniczka pod maska? Uruchom spryskiwacze i popros kogos, zeby w bagazniku nasluchiwal czy odzywa sie pompka. Jesli sie nie odzywa to musisz kupic nowa/uzywana lub ja naprawic. Ja mialem spalona i moj kolega naprawil mi ja w minute bez zadnych narzedzi. Jak naprawisz pomke spryskiwaczy zrob test: zdejmij wezyk z króćca przy zbiorniczku spryskiwaczy pod maska (caly zbiorniczek ma tylko jeden krociec najblizej prawego kielicha amortyzatorow) i uruchom spryskiwacze. Jesli pompka w bagazniku zadziala i pod maska na wezu zdjetym z krocca leci plyn, to sie cieszysz sprawnym ukladem, jesli nie leci to szukasz przerwy na wezu miedzy kolem zapasowym a maska, ale mysle ze to malo prawdopodobna opcja. Klopoty ktore opisujesz to naprawde standard w e31. Ludzie najczesciej dolewaja plynu pod maska przez maly otwor w zbiorniczku, widzialem nawet zbiorniczek pod maska przerobiony na zakretke od banki 5 litrowej. Jesli chodzi o ustawienie godziny to mimo ze mam osemke tyle lat, to nadal nie wiem jak to zrobic, ale zawsze za ktoryms razem udaje mi sie metoda na chybil trafil.
Opublikowano
  • Autor

Witaj dzięki za podpowiedz ,a pomka w bagażniku dziła i jak ją podłączylem na krutko to przepompowala plyn do przodu ,bendę szukal w inst el bo noze jakis czujnik lub przekaznik nie zasila pompki.

jesli chodzi o date i godzinę to doszedlem nascszkasz 5sek np.uhr potem 1,10.100 ustawiasz odpowiednią godzinę i potem przycisiem set zapamiętujesz ją

pozdrawiam Marek