Skocz do zawartości

[E36] Z3 Rozmiar głośników

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, krotkie pytanie ! jakkie glosniki przednie sa w zetce ? chodzi mi o rozmiar 16cm ?? i moze jakie tam wejda chodzi mi o glebokosc wneki na glosnik. Niemam jak spraqdzic sam z powodow zdrowotnych a potrzebuje wiedziec. Pozdrawiam i wesolych swiat !!!!
Sprzedam: tylnie lampy od Z3
Opublikowano
a tam sa az 16.5 cm ? jestes tego pewny ? bo nigdy nie mierzylem ale jak zdjalem kratke to wydawaly sie byc mniejsze...
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
  • Autor
no wlasnie ja nie wiem :] mam okazje wybrac sobie prezent :D chce akurat glosniki tylko no nie mam jak sprawdzic jakie tam sa. Jestem po operacji i leze w lozku caly czas :( tak wiec jesli Piotres znasz jakas strone gdzie mozna to sprawdzic to bede wdzieczny. No chyba ze ktos zmienial gloniki i wie jakie tam podchodza. Pozdrawiam
Opublikowano
  • Autor
dzieki wielkie za pomoc ! ja nie moglem znalezc tych info. chyba za dlugo w lozku leze :D
Opublikowano

Z3 nie ma glosnikow w drzwiach !

http://www.zroadster.net/forum/viewtopic.php?t=21753

Z tego co wyczytalem tutaj 13cm to seryjny rozmiar tych glosnikow obok podnozkow .

Mozna tez tak :

http://i174.photobucket.com/albums/w83/Justin_Time25/BMW%20Z3%202L%20Velvet%20Blue/100_0210.jpg

Boze :duh:

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
Piotrek jak nie ma jak ma, u mnie sa glosniki w dzwiach a nawet po 2 sztuki!
ZAPRASZAM UZYTKOWNIKOW SERII Z !>KLiK
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ja mam fabryczny system Beckera z navi i też mam dwie pary głośników w drzwiach - jak kiedyś smarowałem prowadnice szyb to zdjąłem tapicerkę i i okazało się, że te głośniki to...........(raczej pierdzitka niż głośniki :mad2: ) są firmy Nokia, najpodlejsze, najzwyklejsze, mające charakterystykę telefonu. Ja na szczęście łsucham tylko silnika, choć coraz częściej myślę, żeby zabrać się za audio na wiosnę.
Opublikowano

http://images36.fotosik.pl/127/9923a9f0c74f4f74med.png

Jak widać na załączonym obrazku główne głośniki są przed drzwiami a w samych drzwiach tweetery i głośniki do średnich tonów.

Opublikowano
Piotrek jak nie ma jak ma, u mnie sa glosniki w dzwiach a nawet po 2 sztuki!

Sorry macie racje, zapomnialem o tweeterach :lol: . U mnie tez sa ale po 1 sztuce moze dlatego ze mam podstawowe audio . Czy Wania, mowisz o tym ze masz wkomponowane sredniotonowki na dole drzwi ??

Jesli tak to pokaz :D.

A z tego co wiem to wiekszosc beemek pokroju E36 ma glosniki Nokia ;).

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Piotres

Ja mam dwa głośniki w górnej czesci drzwi - tam gdzie Ty masz pewnie tylko tweeter.

Opublikowano

u mnie jak u Houeka, pamietam jedynie znaczki bmw na nich - nie zwrocilem uwagi na producenta ale planuje zmienic tylko napewno nie bede nic ciac :P

Piotres, widzialem kiedys gotowe panele wlasnie do drzwi od zZz zeby wsadzic glosniki w miejsce "kieszonek" na drobne

ZAPRASZAM UZYTKOWNIKOW SERII Z !>KLiK
Opublikowano
  • Autor
ok a jakie glosniki polecacie ??? do 300zl?? mowa o tych kolo nog
Opublikowano
  • Autor
ok mam glosniki hertza. Teraz pytanko ! tweetery dawac w orginalne miejsca ? czy np. na slupki??