Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Powstal pewien problem w mojej x5 z 2003 - zwariowala mi funkcja polecen glosowych - na wstepie chcialbym zaznaczyc ze zapoznalem sie z instrukcja jak tego uzywac, wlaczyc i niby wylaczyc. Od rana siedze na forum szukajac rozwiazania i nic!!!

Problem ma sie nastepujaco. Do wczoraj wszystko bylo gicior (funkcji tej nawet nie uzywalem), ale dzis z rana wsiadam do auta (dzis stalo na dworze i bylo z -18, moze w tym problem) przejechalem kawalek a tu na wyswietlaczu komunikat voice recognition (mam wgramy jezyk ang), wylaczylem ale i tu problem funkcja ta wlacza sie SAMA tak jakby ktos wduszal guzik z buzka na kierownicy. Czasami raz za razem, czasami co 15, 30 min.

Nie mam juz sily wysluchiwac tej panienki wiec pisze o pomoc lub rade do Was.

Co robic?? kolega ma carsofta6.5 ale nie wiem czy to cos pomoze. Co wylaczyc, co przestawic aby przestalo mnie nekac?? Moze ktos wie jaki bezpiecznik wyciagnac, bo juz wole jezdzic bez tego niz z tym jej biadoleniem.

PS. Dezaktywowalem system zgodnie z inst, ale to wraca, jakby ktos wlaczal to znowu.

Z gory dzieki za help

MOD EDIT: Jeszcze raz zdublujesz posty i dostaniesz nagrodę...

Opublikowano

Oki. temat juz opanowany.

Miejsce na tel i przycisk z guzikiem pod podlokietnikiem - nadlamany kabel ktory dawal bledny sygnal. Wyciagniete, zlutowane i jest pysznie:) , dwa dni szukania ale powiodlo sie no i zaoszczedzone.

pozdr