Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak wyżej w temacie.Musze wymienić tarcze przód może i tył. Czy warto tą marke czy raczej it shit :8)
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Witam. Kolego nie warto! Kupiełem 2 komplety dla siebie i ojca na początku było OK a potem pokrzywiły się i musieliśmy toczyć tarcze bo szarpało kierą przy hamowaniu. Lepiej kupić Brembo, Ate, Textar ewentualnie TRW. Pozdr
Opublikowano
Ok dzięki. Włąsnie mam problem z teraźniejszymi tarczami bo poprzedni właściciel zakupił badziewne klocki i potargało tarcze i trzepie jak hamuje powyżej 140km/h
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
nie kupuj zadnych wynalazkow i nie oszczedzaj na hamulcach. kupilem komplet ATE przod wentylowane i do tego klocki ATE przod, tyl. nic nie piszczy, scieraja sie idealnie rowno. swietnie hamuja, nic nie sciaga przy hamowaniu.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Zwracam uwagę, ze żeby nie było problemów z biciem przy hamowaniu to hamulce musza być perfekcyjnie zamontowane. Powierzchnia piasty wyczyszczona na lusterko. Najlepiej nie dawać żadnego preparatu na piaste a pod tarcze, powierzchnia musi być idealnie czysta i gładka. Jeśli problem bicia przy hamowaniu występuje cały czas to sprawdzić czy bicie nie pochodzi od piasty i czy w zawieszeniu nie ma luzu.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

• 8 lat później...
Opublikowano
Witam tarcze nic nie warte kupiłem auto z nowymi tarczami i klockami.Tarcze o rozgrzaniu bily strasznie .wymieniłem na Brembo i problem z głowy.firma może ok ale nie do bmw z dużym silnikiem. Może do 316 By daly radę lub jakiegoś golfa 1.6 lub skody ale nie do BMW.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Ja zakładałem cały komplet Mintex wraz z klockami do Insigni. Wnioski są takie ze prędzej ci się zużyją tarcze niż klocki . Do delikatnej jazdy po mieście może być ok ale do normalnego szerokiego użytku odradzam. Nadmierne zużycie, defraudacja, przegrzanie, rdzewienie itd to taki materiał. Zmieniłem ostatnio na Brembo zestaw, jest kolosalna różnica . W końcu się klocki zużywają a nie tarcze , nie rdzewieją , inna zupełnie stal . Jak się jeździ delikatnie po mieście to można montować makaron ale jak jeździsz na trasę, z rodzina, szybciej to odradzam kazde tanie zestawy . Tylko droższe sprawdzone marki . Pozdrawiam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk