Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Awaria najczęściej występuje w trasie, podczas opadów i tyko wtedy, gdy wycieraczki włączone są w trybie współpracy z czujnikiem deszczu. W pewnym momencie wycieraczki w ogóle przestają pracować, mimo uruchomionego trybu pracy z czujnikiem deszczu. Deszcz oczywiście pada, syf spod kół leci na przednią szybę, a wycieraczki stoją. Nie działają wówczas w żadnym innym położeniu przełącznika wycieraczek. Trup. Dopiero wyłączenie silnika i ponowne włączenie stacyjki przywraca normalne funkcjonowanie układu. Co może być przyczyną takiego zawieszania się układu: sam czujnik deszczu, silnik wycieraczek, czy może jeszcze coś innego??? W wyszukiwarce nie znalazłem odpowiedzi.
Opublikowano

Możliwe, że to nie czujnik, jednak takie akcje zaobserwowałem tylko przy pracy z czujnikiem. Chociaż z drugiej strony nigdy nie jechałem z włączonymi wycieraczkami w trybie ciągłym na tyle długo, żeby taki objaw miał szansę wystąpić właśnie w tym trybie pracy...

P.S. Gdzie znajduje się ten przekaźnik?