Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jeśli ten temat był wcześniej poruszany to sory bardzo ale potrzebuje pomocy.

W E36 coupe 325i 1994r. nagle z dnia na dzień przestała działać centralka. Nie działa ani z pilota (instalacja fabryczna) ani z kluczyka. Jak otwieram drzwi od strony kierowcy to tylko one się otwierają (oczywiście tylko z kluczyka). Brak reakcji drzwi pasażera, klapy tylnej i co najgorsze wlewu paliwa. Sprawdziłem bezpieczniki i przewody czy się się nie poprzecierały i nic. Wszystko ok. Dziwne dla mnie jest to, że stało się to z dnia na dzień. Dodatkowym problemem jest domykanie szyb. Od jakiegoś czasu niechcą się domykać szyby po zamknięciu drzwi. Zastanawiam się nad sterownikiem centralki ale nie jestem pewien gdzie on jest. Podobno pod siedzeniem ale nie sprawdzałem jeszcze. Proszę o jakąkolwiek pomoc.

Opublikowano
Sprawdź bezpieczniki .Od centralki odpowiadają aż 3 więc sprawdź.Jeżeli sa wszystkie dobre to centralke i moduł komfortu znajdziesz za schowkiem pasażera. twój moduł może mieć 3 kostki lub 2 np żółta i zielona,biała niebieska, nawet fioletowa . Ale wsadź inne bezpieczniki .czasem nie widać zużycia bezpiecznika.
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif