Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam panowie mam dylemat co mi sie bardziej oplaca mam silnik m40 ale jest juz bardzo zmeczony chcialbym zamontowac silnik m43 1.6 czy wiecie jakie sa koszty i co jest potrzebne aby przerobic m40 na m43 i czy bardziej oplacalo by mi sie wyremontowac silnik m40??? mam rosterke czy kupic uzywanego anglika jako dawce czy kupic sam silnik z osprzetem itd. poimocy nawet nie wiem co bardziej sie oplaca ...
Opublikowano

poszukaj anglika na dawcę... taniej wyjdzie i będziesz miał pół garażu niewytelepanych po polskich wertepach części zamiennych do swojej e36.

Mój e36 przez trzy miesiące na otoMoto wisiał w nieprzesadnej cenie 3800, "w całości lub na części"... żal mi zadnią część ciała ścisnął i zmieniłem zdanie, przełożyłem kierownicę... bo co i rusz jakaś menda dzwoniła "czy na części, to znaczy, że mogę boczek tapicerki tylko kupić, tylny, no tak za 3 dychy góra, no i siedzisko tylnej kanapy, daje 5 dych" po czym zrezygnowana menda znikała ("sprzedam silnik i zespół napędowy wpierw, to pogadamy o tapicerce i blacharce za pośrednictwem alledrogo" było moją mantrą w te czarne miesiące zeszłej zimy).

Kupiłbym na Twoim miejscu anglika z ostatnich miesięcy produkcji (w Wielkiej Brytanii takie egzemplarze można teraz dostać za 800-900 funtów po znajomości lub za 1400 z ogłoszenia w gazecie). Cała masa Polaków wraca i stawia takie wynalazki do garażu (jak i ja, o niewierny, skuszony totemem marki "Łopel" na miesiące zimowe zeszłego roku uczyniłem). A potem mija rok (tyle wolno na mienie przesiedleńcze trzymać autko)... i pozbywają się za grosze "kłopotu".