Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chodzi mi o to, że mam fotel z anglika i europejczyka, tak się zastanawiam, jak przełożyć regulacje (są manualne, w europejczyku jest jedna więcej - pochylenie siedziska). Nie wiem, czy w miarę bezboleśnie zmienię poszycie siedziska i przełożę oparcie, czy sam szkielet fotela zmienić?
Opublikowano
Najlatwiej samo obicie przelozyc jak fotele takie same :8)

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Robiłeś to? Dużo roboty? Chodzi mi mniej więcej, jak czasowo to wygląda, no i na co uważać, żeby nie zepsuć, co poprawić, czego nie połamać :D Wszystkie wskazówki mile widziane ;)
Opublikowano
trudne nie jest ale ja to prawie zawdowo robie :D najbardziej trzeba uwazac na druty zeby ich z gabki nie wyrwac. ogolnie potrzebne cienikie szczypce i powoli rozginamy druciki :) pierwszy raz robilem to prawie 4 godziny teraz w 45 min sie wyrabiam

Opublikowano
Obicie tylko na tych drucikach, na które się zaciąga poszycie się trzyma? Od dołu wszystko ściągnę i obicie schodzi?
Opublikowano
nie kazdy szef ma osobny pret i jest spiety spinka a raczej zawiniety drutem o drugi pret w gabce

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Odgrzebię trochę temat i powiem, że ściągniecie poszycia - żadna filozofia, trochę żmudna robota. Prostsze rozwiązanie przełożyć razem z gąbkami, czyli odpinamy tylko tapicerkę z dołu (jest naciągnięta na takie pręciki) i wyciągamy gąbki :)

Czyli fotel z angola są lepsze, bo mamy 'kołyskę' z obu stron, jeśli sobie przełożymy gąbki do starego stelaża fotela kierowcy :D