Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiście, że spali mniej. W odpowiednich warunkach. Dla przykładu jechałem niedawno z koleżką przez Rzeszę. Ja 540 on 525. Na autostradzie trzymaliśmy w okolicach 200 km/h. Ja miałem spalanie o ponad litr mniejsze. Oczywiście po mieście ja spalę o 3-4 litry więcej.

Przy 520/525 spalanie po mieście będzie podobne a w trasie może być mniejsze w 525. Wynika to z tego, że 2.0 musisz mocniej cisnąć żeby jechało.

ale za czesto z taka predkoscia nie jezdzimy.kolega szuka auta co mało pali i kula sie do przodu no i oc w 2.0 ma mniejsze (nie wszedzie)

Opublikowano
Generalnie auto ma mi sluzyc do dojazdow do Stuttgardu gdzie bede jezdzil srtednio co tydzien z wroclawia (taka moja praca), jazda bedzie rano a powrot po przyjezdzie i odpoczynku 6-8 godzinnym, tak wiec potrzebuje czegos komfortowego (zeby sie nie meczyc za kierownica), no i niekoniecznie musi szybko jezdzic - ale relatywnie byc tani w utrzymaniu (czesci zamennie etc)