Skocz do zawartości

Czy Visco od E30 318i bedzie pasowac do E28 524td ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, tak jak w temacie potrzebuje kupic visco i nie wiem czy bedzie pasowac, chce kupic od BMW E30 318i i zamontowac je w BMW E28 524td, wiem ze jest mocowane w obu modelach na 4 śruby więc pasuje, ale w E30 jest montowane do pompy, natomiast w E28 slyszalem ze do wału, sorki jeżeli jest to totalna bzdura ale mi też coś tu nie pasuje z tym wałem, prosze o opinie czy moge takie zamówić ?

pozdrawiam

Opublikowano

Jeżeli jesteś angielskojęzyczny to zajrzyj tu:

http://www.realoem.com/bmw/select.do

Wklepiesz model, rocznik, silnik, itp. Wybierzesz z listy, który podzespół Cię interesuje i na końcu porównasz numeru katalogowe obu wiskoz.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
i z tego co widze to numerki tam sa rozne, wiec chyba nie bedzie pasowac co nie ?

A no nie pasi :!:

Teraz sobie przypomniałem, w silnikach M40 wisko jest "gorętsze", tzn. pozwala na wyższą temperaturę w układzie chłodzenia zanim się włączy do akcji.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
ale po co tak kombinujesz? na allegro jest sporo uzywanych czesci do e28 a nowe vicso jesli chcesz kosztuje okolo 150zł