Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od miesiąca jestem szczęśliwą posiadaczką BMW 540i 4,4V8 2001 r. Wczesniej mialam pare innych pojazdow z troszke mniej skomplikowana obsluga.Gdy tylko dopadlam to cacko to tak jak kazda baba ponaciskalam w srodku wszystkie przyciski ,ktore sie dalo. :mad2: W tym takze przycisk REST.Czy ktos moze mi w sposob przystepny wyjasnic do czego on sluzy???Juz nie mowiac o tym ,ze w przeciagu tego miesiaca dwa razy calkowicie wylaczylo mi sie ogrzewanie(nawiew) i nie szlo go w zaden sposob uruchomic (zalaczylo sie dopiero po jakims czasie) :cry2: .Czy to jest spowodowane naciskaniem tego nieszczesnego RESTA?Prosze o pomoc.A poza tym moze ma ktos jakas instrukcje co moge przyciskac co nie i co do czego sluzy?
Opublikowano

REST działa po wyłączeniu silnika. Jest tak: jeździsz sobie i silnik się nagrzewa. Później stajesz, gasisz silnik i jeśli temp. za zewnątrz spadnie poniżej 18 stopni (a może 15 ?), to możesz włączyć REST i wtedy masz ogrzewanie na postoju dopóki silnik się nie wystudzi.

Pobierz sobie z forum instrukcję obsługi do E39 - tam jest wszystko ładnie rozpisane.

Opublikowano
jezeli masz problemy z nadmuchem ,zanika albo dmucha na ful mimo zmniejszania to sprawdz jeza,pod schowkiem od strony pasazera,kazdy mechanik wie o co chodzi
Opublikowano
Sprawdziłem w instrukcji - REST działa, gdy temperatura na zewnątrz spadnie poniżej 15 stopni :8)
Opublikowano
Tak jest w instrukcji po lifcie przy przycisku max, ale coś mi się kojarzy, że było jakoś 10 czy 10,5 i nie u mnie się nie chciało włączyć, sprawdzę i dam znać, jak będą odpowiednie warunki ;)