Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem, posiadam nawigację seryjną w moim bmw e39 2002r., przy zakupie auta nie było mapy, ale to nie problem. Mapka załatwiona - Eastern Europe 2009 pobrana dzięki temu forum. Jednakże mam problemy z konfiguracją nawigacji. Jak prawidłowo ustawić swoja pozycję? Mam wersję ang. więc wchodzę w Position Input, ale tam nawet po wyborze prawidłowych ulic na których się znajduję i tak nie jestem zgrany z mapą, ja jadę samochodem w jednym kierunku a mapa pokazuje że w innym.

Prośba o pomoc jak skonfigurować nawigację, a przede wszystkim jak prawidłowo ustawić swoją pozycję tak aby mapa działała poprawnie.

Dzięki z góry

Opublikowano

jesli masz sprawny odbiornik sygnalu GPS to niczego nie trzeba ustawiac. System sam powinien ustalić na podstawie pozycji satelitów, gdzie jesteś i w którym kierunku jedziesz.

Czy w prawym górnym rogu ekranu navi (podczas wyświetlania mapy) widzisz ikonkę satelity otoczonego kropkami? Ile tych kropek tam masz?