Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nowy tu jestem, więc witam tym bardziej ;-)

Zastanawiam się nad zakupem e38, jako że powiększyła mi się rodzina ostatnio, a jakoś nie jestem przekonany do autobusów typu chrysler voyager lub ford galaxy (nie wspominając o markach samych w sobie :twisted: ). Jako, że muszę umieścić 3 foteliki dziecięce na tylnej kanapie obok siebie mój merc C stał się trochę przywąski, a E klasa jest tak brzydka, że szkoda mi energii, żeby się nią interesować...

Audi odpada, bo to taki trochę lepszy volkswagen, więc chyba jednak BMW. W zasadzie nie jestem zbytnio zorientowany jakie istnieją tutaj silniki, skrzynie biegów, czy wyposażenie. WIem jedno - w każdym modelu są jednostki chwalone i potępiane. Dany model i rocznik jest generalnie udanym, ten sam model ale inny rocznik psuje się na potęgę i nic na to nie można poradzić.

Mam więc do Was takie pytanie - który rocznik E38 i który konkretnie model (silnik) polecacie? Jak wyglądają automatyczne skrzynie biegów, czy mają opinie tak niezawodnych jak w mercedesie, czy jednak potrafią się psuć (ja wiem - wszystko się psuje, ale chodzi mi tutaj o tzw."utarte opinie" na temat konkretnego modelu).

Mniejsza o wyposażenie - i tak jakieś tam będzie, prawdopodobnie dość wysokie zważywszy na siódmą serię. Chodzi mi generalnie o to, który model / rocznik / silnik był wg Was wyjątkowo udany w siódemce i dlaczego? Celowałbym w ten konkretny model w moich poszukiwaniach...

Mam nadzieję, że w miarę jasno wyłuszczyłem o co mi chodzi.

Pzdr

Przemek

Opublikowano

Witam

Tutaj masz coś o silnikach viewtopic.php?f=75&t=47524

Troszkę czytania jest ale myślę że Ci coś to pomoże.

A co do rocznika to chyba po lifcie byłby najlepszy. Czyli po 98r.

Pzdr

...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...