Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie, znajomy kupił E65 3.0d, ma mały problem.

Nie ma prądu w gniazdach od zapalniczek. W gnieździe przy kierowcy znajdował się łotewski pieniążek wielkości 1gr, który zapewne spowodował zwarcie. Prawdopodobnie do wymiany jest bezpiecznik który odpowiada za zapalniczki. Na pewno jest to któryś w schowku przed pasażerem, ale tu jest właśnie problem. Nie ma rozpiski do tej skrzynki, te bezpieczniki które są sprawdziliśmy próbówką ale wszystkie są dobre, czyli wychodzi że ten zły jest wyjęty i po prostu nie wsadzony. Ale jeśli jest wyjęty powinien zostać ślad po nim w postaci cienkiej blaszki w środku.

czy ktoś wie który to bezpiecznik odpowiada za to?

z góry dzięki

pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Odnośnie bezpieczników taka mała rada. Mi nie chodził wentylator od klimy i też przeleciałem bezpieczniki. Niby z wyglądy wszystkie sprawne. Ale po sprawdzeniu ich dokładnie ( czy przewodzą ) okazało się że niby "dobry" bezpiecznik nie przewodził prądu. A co do pustych miejsc to raczej nie ma chyba znaczenia bo ja u siebie w E38 też mam wolne miejsca na jakieś tam pozycje a w aucie wszystko jest ok.

Proponuje dokładnie sprawdzić te bezpieczniki.

Pzdr

...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy, ponawiam pytanie. Czy ktoś z posiadaczy mógłby otworzyć schowek przed pasażerem, zdjąć klapkę zabezpieczającą bezpieczniki i odczytać mi z kartki tam umieszczonej który bezpiecznik odpowiada za zapalniczkę?

Pewien kolega miał mi przesłać skan ale chyba zapomniało mu się :)

Opublikowano

Panowie, czy użytkownicy 7er po 2000r. to takie lenie? Nikomu się nie chce zajrzeć do schowka i pomóc? Takie pytanie jeśli by padło, dotycząc 3 czy 5 to odpowiedzi by były już po godzinie. Ja rozumiem że użytkowników E65 jest o wiele razy mniej, ale ja cudów w odpowiedzi nie oczekuję.

Temp. wzrosła więc jakby ktoś się pofatygował i zerknął w tą rozpiskę i podał miejsce nieszczęsnego bezpiecznika..

Z góry dzięki