Skocz do zawartości

BMW E39 528 Problem z deska rozdzielcza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od wczoraj mam problem ze swoim BMW a dokladniej z deska rozdzielcza, po uruchomieniu silnika nie wyswietlaja mi sie kierunkowskazy, kontrolka swiatel drogowych, i godzina na radiu ale wszystko na zewnatrz dziala jak nalezy

czy wam tez tak sie dzialo?

prosze o porade co zrobic w tej sytuacji

Dzieki

Arek

Opublikowano
hej,mialem tak w 523,choc silnik pewnie niema tu nic do rzeczy,u mnie zgasly wszystkie kontrolki,ale licznik kilometrow pokazywal,na zewnatrz wszystko dzialalo,wiedzialem ze to modol swiatel,ale pojechalem na komputer zeby sie upewnic przed wymiana,i po podlaczeniu w ogole modul sie nieodzywal tak jak by go niebylo a po odlaczeniu kompa wszystko powrocilo do normy ,dzialalo,pewnie jakis styk nielapal,ale w takich przypadkach to modol swiatel,i prawie zawsze jest to spowodowane cofaniem licznika w beemkach,w module swiatel tez sa kilometry zapisane i czesto to sie wali,niewiem ile w polsce kosztuje modul tu gdzie mieszkam w przeliczeniu ik 1800zlbez instalacji i programowania