Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem nowy na forum i mam problem tego typu-

niezaleznie jaką temerature ustawie na panelu -klimatronic z nawiewów na szybę i nogi leci gorące powietrze zas z kratek przednich takie jakie jest ustawione.Po wylączeniu klimy dzieje sie to samo.

Czy ktos moze mi pomoc rozwizac problem lub dac namiery na kogos kto sie na tym zna w okolicach Rudy slaskiej,Katowic ,Bytomia,Zabrza,Chorzowa i okolic.

Z gory dziejuje i pozdrawiam

Opublikowano

Witam kolego

-ja miałem chyba taki sam problem że jak ustawiłem nawiew na szybę lub nogi to tam zawsze leciało mi gorące powietrze a co do kratek przednich to zależy jak jest ustawione to pokrętło jeśli będzie ustawione na czerwone kropki będzie leciało gorące powietrze a jeśli będzie ustawione na niebieskie to zimne

- byłem w serwisie i stwierdzono że jest niesprawny zawór od sterowania temperaturą zawór kosztował 300 zł a wymiana 100 zł w serwisie BMW

- zawór ten znajduje się po prawej stronie przy kielichy :

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL71&mospid=47634&btnr=64_0889&hg=64&fg=18

numer 10 na rysunku łatwo sprawdzić czy zawór działa prawidłowo nagrzej silnik a ogrzewanie nastaw na minimalną temp 16 stopni przewód 11 powinien być zimny a jeśli zmienisz na tem max przewód powinien zrobić się gorący