Skocz do zawartości

Faluje jak zapale na zimnym na cieplym delikatnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wiem że ten temat był ale moje pytanie to że auto BMW 316i 92rok sedan auto ma 261 tyś orginalnie i jest po wymianie pasków,płynów,brak obrotomieża tylko zegarek,jak rano zapalę to faluje obrotami a po dostaniu temperatury odpowiedniej ładnie czyma obroty i prawie nieczuć falowania zbiera się ok ani nie dławi.Wymieniłem wczoraj na nowy termostat posiada auto filtr stożkowy sportowy tak wygląda(auto kupiłem 1 tydzień temu) temperature trzyma połowę ,odpala za pierwszym razem tylko te obroty.Do Polski jadę za miesiąc bo mieszkam w Dani a tu serwisy to zgroza finansowa.Nie robiłem jeszcze komputera żeby wykazał błędy,więc pytanie co to może być i czy mogę tak narazie około mieśiąca jeżdzić zanim pojadę do Polski.

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam. Hehe ja juz jezdze tak ok pol roku i w niczym mi to nie przeszkadza. A robil tego nie bd bo niema sensu. Wielu forumowiczow ma ten sam problem i walcza z tym juz po kilka miesiecy a z tego co wiem to nikt jeszcze nie doszedl co to moze byc. Pozdrawiam
Opublikowano
Dzięki i ja również znalazłem kilka ciekawostek na ten temat.To moja 6 BMW także jeczsze trzy miały ten problem ale co działa,jeżdzi i jest ok.Nie kopći oleju zawiele nie dolewam,woda nie ubywa,nie słychać stuków zadnych w śilniku także narazie jest cool.Pozdrawiam :D