Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z webastem, podmieniałem sterowniki na które wskazywała usterka i wiele jeszcze innych kombinacji których tutaj nie będę w tym momencie przytaczał lecz okazały się one bezskuteczne.

Mam Thermo Top C z pilotem czyli postojowe montowane oryginalnie, zakupiłem piec Thermo Top Z. Porównując sterowniki są one takie same jeżeli chodzi o symbole i elektronikę.

A teraz pytanie:

1.Czy w sterownikach od Thermo top C wszystkie gniazda od elektroniki podpina się przewody, w sterownikach które miałem zainstalowane oryg brak jest wyprowadzeń na ostatnie złącze patrząc od największej wtyczki ( wiązka sterująca z kompa pokładowego) w/g schematu powinien to być chyba czujnik od płonimienia ( może poprzedni właściciel podmienił sterowniki a ja się męczę z tym problemem :(. )? - może ktoś mógłby zrobić zdjęcie TT C

2. Jeżeli sterowniki w C i Z są takie same to czy różnią się oprogramowaniem ?

3. Czy przy aktywacji ogrzewania postojowego mając tylko podgrzewacz ingeruje się w oprogramowanie sterownika czy kompa pokładowego ( możliwe że sterowniki są takie same a ja mam problem z komputerem pokładowym i oprogramowaniem w nim ) ?

Opublikowano

3. Czy przy aktywacji ogrzewania postojowego mając tylko podgrzewacz ingeruje się w oprogramowanie sterownika czy kompa pokładowego ( możliwe że sterowniki są takie same a ja mam problem z komputerem pokładowym i oprogramowaniem w nim ) ?

Tu jestem na 99% pewien, ale ingerujesz w komputer IKHA czyli sterownik od nawiewów gdyż piecyk webasto jest sterowany cyfrowo.

Opublikowano

Witam.

A ja mam pytanie ciut inne. Jak zmienić temperature właczania sie webasto.

U mnie włącza sie już przy 10C a chciałbym tak od 5C może i mniej, 3C.

Disa nie instalowalem jeszcze mam NCS chociał nauka obslugi kiepsko idzie :oops: ale bedzie trzeba sie zabrac i za NCS i DIS :roll: