Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam autko z 97 roku i problem lezy w tym ze auto sie zamyka zamyka z kluczyka i tym guzikiem na konsoli a nie chce sie zamykac guzikiem w pilocie,dodam ze otwieranie z pilota auta i bagaznika dziala bez zarzutu tylko zamykac sie nie chce :(
Opublikowano

Witam,

sprawdź baterie w kluczyku/pilocie, bo prawdopodobnie już się kończy..Miałem tak podobnie u siebie i po wymianie bateri problem zniknął. Jak masz drugi kluczyk to ewentualnie sprawdź czy na drugim działa, bo jak działa na drugim kluczyku to na bank bateria a jak na drugim kluczyku też nie chce się zamknąć to trzeba szukać przyczyny w sterowniku.

Pozdrawiam

Opublikowano

Sterownik centralnego jest w bagażniku z lewej strony, mniej wicej nad nadkolem lub prosciej mówiąc nad akumulatorem.

Myślę jednak, że najlepiej w takim przypadku udać się na dioagnostykę i podłączyć auto pod komputer. Tyle co mogę doradzić, bo tak jak wspominałem u mnie skończyło sie na słabej bateri w kluczyku. Powodzenia i daj znać co było jak uda się już zdiagnozować i usunąć problem.

Pzdr

Opublikowano

:) Hehe oczywiście miałem na myśli z prawej strony nad akumulatorem, nie wiem skąd mi wyszło, że z lwej strony?? ;)

Jeżeli sterownik ma błędy to powinno to wyjść na kompie. Chyba, że problemem nie jest sam sterownik a gdzieś brak styku w okablowaniu sterwnika, bo tak też może być. Wiesz cieżka sprawa tak wróżyć z fusów... Myślę, że bez wizyty u elektryka i wstępnej diagnostyki na kompie się nie obejdzie. Niestety brak mi pomysłów na to co może być przyczyną. Sprawdź jeszcze dokladnie bezpieczniki, okablowanie... tyle co mogę doradzić. Powodzenia i daj znać czy udało się usunąć problem.

Pozdrawiam.