Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam Panowie

ponieważ mam do wymiany moduł dynamic drive i w ASO powiedziano mi że musze mieć tylko nowy bo trzeba go zaprogramować a używanych nie można przeprogramować czy to prawda? nowy to koszt ok 2500 zł wieć troszke mi za dużo:( wiec mam pytanie czy można kupić używany i go jakoś przeprogramować bo wiadomo jak serwisy działają:)

z góry dzieki za odpowiedzi

Opublikowano
Wiadomo jak to w serwisie jest tylko chca żebys kupil u nich... Da sie to zrobic ja miałem moduł od ABS walnięty i od innego auta załatwiłem przyprogramowali nr vin sterownikowi i wszystko ruszylo także nic tylko szukaj używki
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

apropo co sie dzialo ze dynamic drive niedziala? bo

ja ostatnio mam tez problem z dynamic dreivw mojej e64 ale tylko jak jerzdze pomalutku wtedy mi sie wylancza ,po 5 min wylanczy sie skrzynia ,potem asc,potem gasnie navi i wlancza sie.. zegary skacza...

musze zgasic auto i po paru min znowu zapalic i wszystko dziala.

niewiem co to morze byc

w bmw mowia ze to ten modol za kierownic( ten gdzie sa przelaczniki od swiatel)

znou inny koles mi gada ze bateria jest slaba i wywala pokolei programy bespieczenstwa

ale niewiem baterie mam dopiero 6 miesiency i niewiem jak ja sprawdzic czy ma wystarczajace napiencie bo niby jest calyczas na zapalonym aucie 13,8volt

jak jest ktos kto mial podobny problem albo wie co jeszcze morze byc to prosze o info.

dominik Nowy Targ
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

chcialem sie pochwalic ze sam doszedlem do tego

miernikiem zmierzylem napiencie

na wolnych obrotach bylo 13,7

ale jak dalem gazu do 6tys to mialem 17volt

wymienilem regulator w alternatorze i po problemie.

dominik Nowy Targ
  • 4 tygodnie później...