Skocz do zawartości

520i 24V - Zamontowane urządzenie EURO TR2 HJS ?? pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem nowy na forum i w marce BMW ;)

Mam taki problem , kupiłem tydzień temu 5 e34 2.0 24V 150KM i w niej jest zamontowane takie urządzenie EURO TR2 HJS , służy one do obniżania emisji spalin z Euro1 na Euro2 ,montuje się to w Niemczech po to aby płacić mniejsze opłaty za emisje spalin . Z tego co się wstępnie dowiedziałem to ma to swój czujnik temperatury i tez niby połączone jest z przpustnicą i silniczkiem krokowym . ( na końcu jest fotka tego urządzenia )

I teraz moje pytania :

1 . Czy przez te urządzenie nie jest obniżona moc silnika ?

2 . Chcę założyć w poniedziałek sekwencyjny gaz i zdemontowac to przed tym , czy można to zdemontować bez jakiś regulacji w komputerze , itp ??

proszę o odpowiedz , pozdrawiam .

Zdjęcie:

http://images39.fotosik.pl/216/79196a4e2c81869fm.jpg

Opublikowano
Witam, miałem takie urządzonko u siebie w BMW e34 520i 24V,demontarz jest prosty wypiąc trzeba kilka kostek,ja usibie zadnej regulacji nieprzeprowadzałem i tak jak ty założyłem gaz....wszystko chodzi bez problemu....uwazaj tylko jak bedą ci montować gaz fachowcy zeby dobrze odpowietrzyli układ chłodzenia...i niezapomnieli dolac płynu...