Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam pytanie: Według specyfikacji mam ogrzewanie postojowe, ale nie bardzo wiem jak się je włącza. Chodzi mi generalnie o to żeby włączyć na konkretną godzinę ogrzewanie, ważne jest to szczególnie teraz przed zimą. Opanowałem już czasowy włącznik, ale wieje mi tylko zimne powietrze i nie umiem dojść do tego żeby działało ogrzewanie. Proszę o jakieś podpowiedzi w temacie. Z góry dzięki i pozdrawiam

Opublikowano
wydaje mi sie, ze nie masz dogrzewacza Webasto podobnie jak u mnie, sprawdz pod maską czy jest gdzieś na lewym boku pod maską tabliczka znamionowa. U mnie nie ma dogrzewacza i zimnego auta gdzie nie jest uruchomiony silnik już nie podgrzeje. Jedyna możliwosć to odzyskiwanie ciepła z już rozgrzanego silnika, czyli jak sie zatrzymasz i np czekasz na kogoś to możesz nacisnać przysisk REST na panelu klimy.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

nie wiem czy tak mozna ustawic na godzine, choc moze sie myle

a masz wogole pilota od webasto, bo przy serii "5" mamy takie cos

jestes pewnien ze masz ogrzewanie postojowe? bo takto bez problemu by cieple lecialo

Opublikowano
Pewności czy mam ogrzewanie postojowe to nie mam ale generalnie jak kupowałem to sprzedawca zapewniał mnie że jest. Jeśli chodzi o to czy na godzinę można to w sumie timer mam że mogę sobie ustawić powiedzmy na 7.30 włączenie nawiewu tylko właśnie rozchodzi się o to czy jest to ciepłe powietrze...
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam koledzy ja mam na 100 % Webasto bo dzisiaj miałem sprawdzane z prawej strony pod nadkolem ale nie dochodzi napiecie tyle mechanik sprawdzil wiec czy ktos wie czy to morze bezpiecznik czy cos innego i pod jakim numerem jest bezpiecznik do Webasta .. :(
Opublikowano
A ty kolego Winiacz nie masz ogrzewania postojowego inaczej Webasto musisz miec dwa zegary do nastawiania a latwo sprawdzic pod zderzakiem z lewej strony jak jest chalogen jest rulka spalin od Webasta..