Skocz do zawartości

e36 licznik problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

e36 buda seryjnie z 1,8

swap na 2,5

autko chodzilo dlugo i ok bylo

az tu nagle LICZNIK PRZESTAL DZIALAC tzn

-brak pokazywania stanu paliwa

-brak pokazywania stanu tmp

-brak tzn ciemno w miejsciu przebiegu KM itd

-brak obrotomierza

+ABS ok

+hamulec reczny ok

+kontrolka oleju zaplonu ok

przeloze licznik z 1,8 to pokazuje: PPPPP w miejscu przebiegu KM

przeloze licznik z 2,5 to cisza w miejscu przebiegu KM

reset kompa zrobiony nic to nie dalo

test zegarow nie dziala.

co to moze byc?

skad wziasc proste i czytelne schematy LICZNIKA, chcialbym wiedziec ktory kabel do licznika za co odpowiada + - itd.

www.bmwproject.pl

www.szczyrbowski.pl

E36 TURBO 325i & E46 TOURING 330D

Opublikowano
jak to doprogramowac? skoro mozna kupic licznik z dowolnego e36 i podchodzi po swapie, sprawdzony temat. COs duplo teraz i co niby mam programowac?

www.bmwproject.pl

www.szczyrbowski.pl

E36 TURBO 325i & E46 TOURING 330D

Opublikowano

jeśli chodziło Ci na jakimś liczniku i było dobrze to na podmiane musisz szukać identycznego, ja przerabiałem już dwa razy w różnych BM-kach wymiany liczników, a nawet ostatnio jak mi padł to miałem identyczne objawy jak Ty - tyle ze u mnie raz działał raz nie... ktoś mi kiedyś też podpowiedział żebym szukał takiego samego - podobno musi zgadzać sie: zakres predkościomierza - normalne, producent (VDO lub MOTOMETER), numer org znajdujący się na tylnej obudowie, jak również jej kolor (ostatnio zaryzykowałem i kupiłem okazyjnie miał kolor szary a nie niebieski i działa - jest tylko z innego rocznika)

takie były moje doświadczenia z licznikami.

powodzonka i pozdrawiam