Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zakładał ktos elektryke w miejsce korbek i wie jak to z tym jest? Bo np. w warsztacie mi powiedzieli ze potrzebny jest nie tylko mechanizm podnośników ale i szyba inna i w ogole:-) z kolei kumpel mi dzisiaj mowil ze wlasnie wystarczy tylko podnośnik. Poza tym w warsztacie powiedzieli 1000 zlotych za szyby wszystko razem z zamontowaniem wiec sie troche przerazilem...
Opublikowano

ale o jakie podnosiki el. szyb Ci chodzi oryginalne czy uniwersalne?

Wydaje mi sie ze Ci kit wciskali z tymi szybami (jesli sie myle to niech mnie ktos poprawi). Jesli chodzi o uniwersalne to montaz jest prosty :mrgreen:

pozdrawiam

Opublikowano
nie wiedzialem mozna montować jakies uniwersalne podnośniki a nie od danego modelu... tez mi sie wlasnie wydaje ze cos wkrecali w warsztacie. nowych za 850 zeta +150 montaz na pewno nie wezme. jak cos to bede szukal uzywanych.
Opublikowano
Zakładałem. Kupiłem mechanizmy dedykowane do e36 sedan (nie oryginały). Żadnych szyb nie trzeba wymieniać... W 320 miałem instalację wystarczyło podpiąć zasilanie (+) oraz minus do wiązki. Miałem problem z przełącznikami i wreszcie kupiłem od e30... działa ładnie :). Instalacja była podciągnięta do gniazd w słupkach także do drzwi musiałem podciągnąć kable. Koszta.. hmm siłowniki nowe z silnikami bosh kupiłem okazyjnie bo za 75 zł szt., przełączniki za 40 zł. Zatem kosztowało mnie to około 200 zł + dniówka roboty. Jedyne zastrzeżenie - mogłyby chodzić deczko ciszej, ale cóż za 200 zł.....
Sama radość :)