Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak niektórzy z Was już wiedzą, chciałbym sprzedać swoją 330d. Ale mam do niej straszny sentyment, dlatego póki co wystawiałem ją tylko na dwóch forach. Na tym i troszkę bardziej wyluzowanym. Żadnego ogłoszenia, żadnego allegro. Oto dzisiaj przychodzi do mnie taka wiadomość:

Hello Mr/Mme 

I am Mr. GEORGES AKHA residing at ABIDJAN , I had to read your advertisement of Internet sales and I make a point of informing you of my desire of acquisition of your car. 

Consequently I would like to have further details (state of the engine, state of the body, already made an accident etc…) 

As soon as the payment is carried out, an elected person  me will undertake to come to recover the car at your address.  

Thank you to specify me the final price as well as the mode of payment which is appropriate to you (Wire ) 

In waiting to read you 

Mr. GEORGES AKHA 

Tel:   00225 66 68 06 37

Doskonale wiemy co ma na mysli Mysta Akha. Ciekaw tylko jestem jaki to wspaniałomyslny polaczek, do tego uzytkownik dwóch najbardziej popularnych forów BMW chce mnie wysadzić w powietrze ?

Chyba pofatyguję się do mojego kolegi o namierzenie ip. A wtedy.... Jak to powiedział Walt Kowalski "Czasami spotyka się osobę z którą lepiej nie grać w ....."

BTW, ABidjan, miasto Wybrzeża Kośći Słoniowej

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano

kolejna mutacja przekretu nigeryjskiego (tzw. 419), tyle. mafie afrykanerow (glownie nigeria, wybrzeze kosci sloniowej i okolice) pisza do ludzi z ogloszen/aukcji niemal od poczatku ich zaistnienia w internecie, tylko formy oszustwa sie zmieniaja. nie warto odpowiadac ani sie wdawac w dyskusje, nie ma to sensu, chyba ze chcesz zeby gosc stracil troche czasu na ciebie to sie pobaw.

Doskonale wiemy co ma na mysli Mysta Akha. Ciekaw tylko jestem jaki to wspaniałomyslny polaczek, do tego uzytkownik dwóch najbardziej popularnych forów BMW chce mnie wysadzić w powietrze ?

jesli chodzi o te konkretnie dane (jedne z wielu tysiecy uzytych) http://www.google.pl/search?q="GEORGES+AKHA+residing+at+ABIDJAN"

Chyba pofatyguję się do mojego kolegi o namierzenie ip. A wtedy.... Jak to powiedział Walt Kowalski "Czasami spotyka się osobę z którą lepiej nie grać w ....."

lol :D uwazaj na maczety.
Opublikowano
Nie rozumiesz.... Ja nie mam żadnej aukcji w miejscach ogólno-dostepnych tylko ogłoszenie tutaj i na sporcie. Ktoś zatem umie przeczytać po polsku i z premedytacją chce mnie wsadzić na mine. Rozumiem allegro, ebay czy inne, ale dwa fora użytkowników BMW ?

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano

jak znasz angielski to na tym niemieckim forum masz ciag dalszy zabawy z rzekomym george akha

http://www.motor-talk.de/forum/autoverkauf-nach-afrika-t2096697.html?page=6

z grubsza w wielkim skrocie 'super, kupuje, ale jest skomplikowana procedura finansowa ze musimy podzielic sie podatkiem, wplac polowe tego podatku i dobijamy targu'

dwa fora użytkowników BMW

jest widoczne w internecie? jest.

Ktoś zatem umie przeczytać po polsku

albo ma internet

Sa isang tao, samakatuwid, ay may kakayahan upang mabasa ng Polish

कोई है, इसलिए को पोलिश में पढ़ने में सक्षम है

Noen, derfor er i stand til å lese på polsk

to sa zorganizowane szajki, ktore robia przekrety w internecie jeszcze od lat 90tych. wtedy pisali srednia i lepsza angielszczyzna listy z historiami o spadku dalekiego krewnego i uwiezionej ksiezniczki za ktora wplacisz okup i dostaniesz kokosy, w 21 wieku znalezienie wielkiego forum i przetlumaczenie posta w dziale 'sprzedam' zajmuje sekundy. oni wysylaja wyrywkowo, a tresc jest standardowa 'tak, chce kupic twoj [nazwa przedmiotu], powiedz mi wiecej o jego [cechy przedmiotu]'. w dyskusji powyzej zobacz, ze dalej juz piekna angielszczyzna pisze jakis rzekomy pelnomocnik finansowy pana georga. profeska.

w aukcjach sprzetu elektronicznego jest to jeszcze bardziej popularne, sprzedajesz sprzed za 1k a taki george pisze ze kupi za 5k bo mu sie podoba a u niego w kraju nie ma.