Skocz do zawartości

Czy można coś zepsuć przy ustawianiu geometrii ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem albo przypadek albo coś zrobili mi przy ustawianiu geometrii

2 raz byłem na tym ustawieniu , 1 raz mi ustawili ale źle , miałem jakieś 10 stopni przechyloną kierownice w prawo - wyjaśnienie rozregulowany przyrząd

teraz 2 raz mam jakieś 2 stopnie przechyloną w lewo od biedy można jeździć , do tego po tym 2 razie w zawieszeniu z przodu od kierowcy mi coś piszczy przy wybojach , ewidentnie jest to przy dołkach , jak docisne przód i puszcze to piszczy - chyba amortyzator , ale to piszczenie (skrzypienie) pojawiło się po 2 ustawianiu geometri , jest dość głośne bo usłyszałem to przy zamknietych oknach

troche właśnie tym złym ustawianiem po raz 2 stałem się nieufny do tych mechaników i chyba pojade 3 raz ale już do innego na ustawianie geometri , jak mi źle posutawiali to przy x-sie mi się zaraz rozyspie napęd

do tego dzisiaj te piszczenie mnie zirytowało na maxa, niedawno odebrany samochód po naprawie ,

co mogli schrzanić , coś nie doktręcili ?

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
Prowadzi się gorzej czy lepiej ? BMW jest bardzo czułe na to. A piszczeć może poduszka amora, sam amortyzator, cholera wie. Geometria nie ma wpływu na nepedy.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
prowadzi się dobrze ,nie ściaga , wszystko ok , tylko to piszczenie, każdy wybój i słychac piszczenie , tak do wczoraj nie było ,

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS