Skocz do zawartości

[E60] N47 - bluetooth, ipod, iphone - integracja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
i-phone dziala bez zarzutu na bmkowskim blu, koledze pewnie chodzi zeby przerzucic wszystko pod idrive (wybor piosenek z iphone/ipod itd) sam iphone jako telefon dziala w 100% na kazdym sofcie wiec nie wiem skad masz informacje, ze w iphonie bluetooth nie dziala? mija sie to calkowicie z prawda

Jak sparować iPhone 4s z E60 przez bluetooth? Proszę o instrukcję. :)

Opublikowano
W telefonie mam włączony i dostępny, a w aucie nie widziałem takiej opcji. Po wejściu na Communication -> telephone pokazuje się tylko, , że telephone not connected
Opublikowano

Jeśli chcesz mieć muzykę z iphona 4s z to potrzebujesz dension icon drive.

To rozumiem, że do integracji iPhone 4s z iDrive adapter nie jest potrzebny?

Opublikowano
A w którym menu szukać tej opcji? Nie mam instrukcji po polsku, a jakoś nie mogę znaleźć tej oddzielnej do telefonu, o której mówią w instrukcji ogólnej.
Opublikowano

Żeby sprawdzić czy masz bluetootha trzeba wejść do głównego menu samochodu (wciskając iDrive w głównym menu-tam gdzie wybieramy audio, klimat, nawigacje i komunkację), a następnie będąc już w menu samochodu schodzimy na sam dół (kręcimy gałką), na końcu powinien być bluetooth.

Tutaj masz link ze zdjęciami jak to masz sprawdzić.

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=39177

Jeżeli nie będziesz miał bluetootha to ten dension icin drive ma go w sobie.

Jest jeszcze dension 500s który tez ma bluetootha oraz usb.Na tym filmiku który tutaj daje widać jak wygląda menu z sparowanym telefonem.

https://www.youtube.com/watch?v=jsewhKuc0pQ

Opublikowano

Dzięki za wskazówki i filmik. Zaczynam się przekonywać do dension.

A nie ma możliwości dołożenia albo dokodowania modułu bluetooth do systemu audio samochodu jako jego integralnej części?

Opublikowano
Dzięki za wskazówki i filmik. Zaczynam się przekonywać do dension.

A nie ma możliwości dołożenia albo dokodowania modułu bluetooth do systemu audio samochodu jako jego integralnej części?

Można-)

Potrzebujesz ;

1 moduł BT Mulf2 High daje bluetooth + usb

2 mikrofon

3 antenę bluetooth

4 światłowody

5 podpięcie tego wszystkiego w kostkach

6 kodowanie

Cytat:

Moduł można wyczaić za 300zł. Sprawdz przewody po lewej stronie za tapicerką czy masz światłowody zielone itp. Lub w miejscu zmienniarki w schowku pasażera. Tam też można wpiąć. BT

Do modułu wystarczy podpiąć + 12V , GND, oraz dwa światłowody w moście. Ja kupowałem zwykłe optyki do urządzeń rtv, w sklepie za kilka zł półtorejmetrowe. Wystarczy wtyczki ich lekko poprzycinać po bokach, a zmieszczą się do modułu, całość zalać silikonem lub klejem na gorąco, połączyć z systemem audio w aucie (jeśli brak przewodów oryginalnie, dociągnąć dwa optyki pod radio).

Takim sposobem koszt wyposażenia nie wyniesie więcej niż 350 zł, a to mniejsza kwota od Dension :8)