Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Mam problem.

Posiadam BMW 325 tds.

Zapalila sie kontrolak od ilosci plynu chlodzacego, dolalem wody i po przejechaniu ok. 20 km. sprawdzajac stan wody w zbiorniczku zauwazylem, ze w zbiorniczku znajduje sie olej. Auto kopa ma, pali na dostyk, zadnego ubytku mocy poprostu igla. Skad ten olej?

Co mam dalej robic? Czy moge dalej jezdzic?

Pozdrawiam.

Opublikowano

witam

pierwsze co sie nasuwa to uszczelka głowicy

ale moze jest jakies inne miejsce gdzie olej ma mozliwosc przedostac sie do wody ??

nie znam dokładnie tego silnika

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CC31&mospid=47446&btnr=11_1163&hg=11&fg=35

z tego co tu widze to raczej nie ale niech sie wypowie ktos kto rozbierał taki silnik

pozdrawiam

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano
witam

Mam problem.

Posiadam BMW 325 tds.

Zapalila sie kontrolak od ilosci plynu chlodzacego, dolalem wody i po przejechaniu ok. 20 km. sprawdzajac stan wody w zbiorniczku zauwazylem, ze w zbiorniczku znajduje sie olej. Auto kopa ma, pali na dostyk, zadnego ubytku mocy poprostu igla. Skad ten olej?

Co mam dalej robic? Czy moge dalej jezdzic?

Pozdrawiam.

Wnoszac po braku innych objawow podejrzewam uszczelke.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano

Mechanik stwierdzil, ze glowica pekla.

Prponuje mi spawanie glowicy.

Co o tym myslicie? Spotkalem sie z roznymi opiniami na temat spawania glowicy.

Opublikowano

Spawałem kiedyś głowicę w E30 325. Wytrzymała 3 lata i następny właściciel wymienił na używkę.

Jeżeli masz dojście do dobrej używanej to ja bym brał. Jedziesz do gościa. Sprawdzi czy jest OK, potem planowanie, koniecznie oryginalna uszczelka i nowe śruby.

Wiadomo, spawana jest zdecydowanie bardziej podatna na pęknięcie (chociaż jak pisałem 3 lata wytrzymała).

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
3 lata t sporo mi wystarczy :) używaną ciężko bedzie mi tanio kupić ... do 525przynajmniej 500 zł kosztuje...
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5