Skocz do zawartości

Stukanie na wolnych obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam nadzieje, że ktoś mi pomoże i powie jakiej "choroby" są objawy w moim samochodzie.

Na zimnym silniku wszystko ok, ale jak się przejade to zaczyna mi coś w silniku "tykać" na postoju na obrotach do 2000obr/min jak w diesel'u

O co chodzi? Powyżej 2000obr/min wszystko pięknie. Co to może być?? Zapomniałem powiedzieć, że moja fura to e36 2.0i 99rok w kombi.

Jestem tutaj nowy, jeśli wstawiłem ten temat w nieodpowiednim miejscu, przepraszam

MOD EDIT:

Informację o modelu samochodu należy zamieszczać w tytule wątku. Możesz naprawić to, używając funkcji "edytuj".

Na początku korzystania z forum regulamin Ci na pewno pomoże.

Przenoszę do E36.

Opublikowano
Kolego sprawdz to podpinając autko pod kompa!morze bydz wiele przyczyn:łańcuszek rozrządu sie rozciągnął, napinacz rozrządu nie pracoje pomyslnie!ja mam podobnie tylko ze na wolnych obrotach słychac tik tik tik i tez jak jest ciepły bo jak zimny oke ale jak daje 1500obr/min to wszystko wporządku byc morze mamy ten sam problem :| w piątek jade do serwisu więc jak sie czegos dowiem to ci pomoge PZDR