Skocz do zawartości

Jaki gwint E36 Coupe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy proszę was o porade jaki gwint kupić do 1400 zł czy gwint firy MTS technik jest dobry ?? http://moto.allegro.pl/item769908334_zawieszenie_gwintowane_bmw_e36_mts_technik_by_m_t.html

Czy może TA-Technix http://moto.allegro.pl/item758310124_bmw_3_e36_e_36_compact_zawieszenie_gwintowane_nowe.html

Jeździł już ktoś z was na takim zawieszeniu ?? Jak się sprawuję ?

Opublikowano
Witam w swojej 328i coupe miałem gwinta firmy KW i pękła mi spręrzyna po prostu zmęczenie materiału i kiedy szukałem takiej spręrzyny ti się dowiedziałem ze jednej nie dosyane tylko komplet ktory musieliby sprowadzic z Niemiec cena by wyniosła 3,000zł.Podziękowałem i zamuwiłem całe zawieszenie ale tym razem juz nie gwint tylko firmy TA-technic sportowe amorki skrucane gazowe zolte,i czerwone spręrzyny utwardzane postawa klin I ZAPŁACILEM 800ZŁ PREZENTUJE SIĘ ZNAKOMICIE I JAK NA POLSKIE DROGI ZNAKOMITE ZAWIESZENIE WIĘC POLECE TA-TECHNIC :)
Opublikowano
SPOKO ale za porządny gwint trzeba poplacic okolo 3,000zł wiec wstrzymał bym sie narazie i dozbierał kaski na lepszy typu koni,kw,fk pozdro
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Siemka. Jesli cię interesuje zawieszenie gwintowane... Moge się wypowiedzieć na temat Ta-T... Jest to całkiem niezłe zawieszenie w stosunku ceny do jakosci. Nie można oczekiwać cudów za tą cenę, ale daje rade. Przednie zawieszenie jest jak najbardziej OK natomiast tylne jest takie sobie. Sa przypadki że szybko zaczynają "skrzypieć", potrafią pekać sprężyny, ogulnie jest stosunowo miekkie. Dlatego przód Ta-T.. jak najbardziej tak, a co do tylu trzeba uważać. Choc są ludzie, którym wszystko gra. Może niektóre egzęplaze są wadliwe. Ale rada na to może być gwaramcja... Pozdro :cool2:
Opublikowano
No sory ale milalem ten badziem ta technix Przesiadlem sie z zawieszenia m-pakiet na amorkach KONI i musze powiedziec ze auto stalo sie tapczanem Dobrze ze to byl prezent bo bym sie pochlastal ze tysiaka w nie wsadzilem po zimie powrot na sprezyny m-pakiet i kupienowe amory KONI kosztyja 2300 komplet ale warto

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Gwint... hmmm Jak dla mnie to "swap" z M3 jest najlepszą opcją. Szczególnie w E36. Kompromis pomiędzy sport a codzienną jazdą. Jak nie jeździsz wyczynowo bierz to nad czym pracowali inżynierowie... ;)
Opublikowano
Wiadomo, że jak się kupuje zawieszenie za 1000zł, to cudów nie bedzie. Ja jednak cudów nie oczekuję kwestią najwazniejsza jest to by jak najnizej zejść. Wcześniej jeździłem na całym zawieszeniu Koni i było superancko. Gleba była całkiem całkiem nisko się trzymała, ale na felgach 16. Za to do jazdy na tym zawieszeniu "koni" nic nie można zaRzucić, trzymała sie drogi niesamowicie jak "przyklejona". Również pokonywanie zakretów było samą przyjemnością. Czasem pozyczałem kombiaka od brata na seri zawieszeniu. To miałem uczucie ze mi sie buda przewróci, a na zakretach, że wylece z drogi :mrgreen: :mrgreen: takie glupie odczucia. Dlatego gwint za pare złotych kupuja ludzie którzy chca naprawde nisko zejść, i tylko to jest dla nich najważniejsze. A koszta ze sie popsuje, kupia nowe. Słyszałem opinie ze na blistainach można galanie zejsć pozatym nieżle sie zachowuja. Całe zawieszenie Koni za 2000 zł, za ta cene juz k-sporta mozna kupić ale to podobno równiez taki sam badziew jak ta-ta itp. Zreszta co bysmy nie kupili to na naszych drogach wszystko padnie a serwisy zacieraja ęce... pozdro. Jak byś kolego mógł udostepnić kilka fotek jak wygląda toja Beti na tej glebie był bym ogromnie wdzięczny... Może się skusze... Pozatym u mnie opcja modów przewiduje German Style. Wiec musi być niko i szeroko. :cool2: pozdro