Skocz do zawartości

E36 320 - przestroga !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. chcialbym podzielic sie doswiadczeniami z ostatnich dni ...

...Od jakiegos czasu (oczywiscie o tym nie wiedzialem) wyciekal mi plyn chlodniczy z weza znajdujacego sie za silnikiem przy wlocie do nagrzewnicy ... takze od jakiegos czasu w czasie jazdy (rozgrzany silnik) ... zaczynaly mi klekotac zawory ( glownie przy ruszaniu) ... dopiero wczoraj zaczely tak klekotac ze prawie mi serce nie peklo i zjechalem szybko na parking... odziwo temperatura na wskazniku na srodeczku jak przyklejona ,a plynu w ukladzie 2-3 litry (powinno byc chyba 10-11) ... takze tak jak panowie rozmiawiali we wczesniejszych postach ,jak to mozliwe ze silnik sie przegrzewa a temp. w normie...

a na to wyglada ,ze mozliwe.... :(

Mam tylko nadzieje ,ze nie przegrzalem za mocno tego silnika ..bo to masakra... wymienilem plyn i bede obserwowal ... choc juz troszeczke pokopcil bialym dymkiem tylko na zimnym silniku pare minut.. :(

Gdyby moja wypowiedz zawierala jakies niejasnosci ..prosze mnie poprawic ... Rowniez dzieki za ewentualne sugestie...

Edytowane przez Remi
Opublikowano
dobrze, że to piszesz takich postów nigdy za wiele.. Mam nadzieje, że bedzie u Ciebie wszystko ok!!! ja najchętniej teraz bym poszedł sprawdzić płyny w samochodzie. Pozdrowienia!!!
kocham moją bejke!!!!!!!!!!
Opublikowano
dobrze, że to piszesz takich postów nigdy za wiele.. Mam nadzieje, że bedzie u Ciebie wszystko ok!!! ja najchętniej teraz bym poszedł sprawdzić płyny w samochodzie. Pozdrowienia!!!

Tak jak juz pisalem wczesniej - najlepiej wyrobic sobie taki nawyk,

ze wieczorkiem, kiedy sie juz odstawia auto, zrobic jakas trywialna,

dowolna i powtarzalna czynnosc pod maska. Moze to byc np. sprawdzenie

oleju, dolanie plynu do spryskiwacza czy cos w tym rodzaju. Ja robie

tak co wieczor jak juz wjade do garazu, zajmuje mi to 2 minuty a

optycznie rzuce zawsze okiem w szczegolnosci na okolice ukladu

chlodzenia. Zapobiega jedzeniu z jakas powazna i niewykrywalna przez

czujniki (jak powyzej) usterka przez dluzej niz 1 dzien :)

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl