Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Mam problem z e30 M40B18 na gazie, a dokładnie KME Bingo M. Silnik kuleje na wolnych obrotach, a dodatkowo ciężko się wkręca na obroty do 3000 ( tzn bardzo nierowno) tylko i wyłacznie na benzynie, na gazie jest ok. wcześniej zrobiłem świece, przewody wys. napiecia, kapitalny i kompleksowy remont glowicy!!! Sonda lambda nie chodzi na wolnych obrotach ale i tak nie wydaje mi sie zeby miala tak istotny wplyw na prace silnika, przeplywka i krokowy chyba tez jest ok, albo mam takiego pecha ze 3 przeplywki i krokowe mam zepsute. podpinam pod carsofta 6.1.4 wychodzi blad zaworu recyrkulacji oparow paliwa ale to tez nie moze miec takiego wpywu na silnik. Moze byc czujnik temp silnika bo po zagrzaniu obroty sie stabilizuja ale podczas dodawania gazu dalej sie zacina a czasami nawet mocniej. Emulator wrtyskiwaczy przy pracy na gazie jest podlaczony pod 12+ co jest bledem bo wtryski sterowane sa masa. Moje pytanie brzmi czy ktos spotkal sie juz z takim problemem i czy to emulator wrtyskow tak miesza, a moze jednak sonda lambada??
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Jakby to kogos interesowalo to wtyskiwacze byly zapieczone, juz nie mialelem pomyslow wiec wymienilem na wytryski z jakiejs cytryny 1.9 chyba xm no i jest rewelacja!!
Opublikowano
Jeździj czasem na benzynie trochę to unikniesz zapiekania wtrysków. Czasem mając gaz należy przegonić paręnaście , parędziesiąt km na benie.
Opublikowano
Kolego ja wiem jak sie uzytkuje auto z gazem i daruj sobie poucznie mnie bo kiedy ja montowalem pierwsze instalacje w polsce to Ty byles jeszcze w przedszkolu. Problem nie tkwil w jezdzie tylko i tylko na gazie tylko w wylaczaniu pompy paliwa przyprzejsciu na gaz a jak w tamtym roku lecialem na niemcy i na gazie lyknolem 480 km bez postoju to temperatura rzedu 100-110 stopni przez 4,5 godziny zrobila swoje. Czemu nie byles taki madry jak nie wiedzialem co sie dzieje z tym autem, a z reszta wszyscy na tym forum to chyba fachowcy od kombajnow. Mozesz pisac myslec o mnie co chcesz i tak mnie to gowno obchodzi bo ja na to smieszne forum i tak nie wejde bo z tego co widze nie ma tu nic do szukania!!! CIAO
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego czacha, co się tak tam sadzisz i się burzysz??? Alfą i omegą też nie jesteś bo nie jsteś w stanie określić co się dzieje z moim autem. I chyba nikt nie jest w stanie mi pomóc. Podejrzewam że znakomita większośc tego forum nie jest żadnymi fachowcami, więc się ludzie dzielą tutaj swoimi doświadczeniami. Przynajmniej sie starają. Co niektórzy sie przemądrzają i myślą że maja rozumy wszystkie zjedzone. Zresztą zauwazyłem że jak ktoś wrzuca jakiś temat i nie ma odpowiedzi, to pewnie nie dlatego ze ktoś nie chce pomóc tylko że ktoś nie wie!! i chyba lepiej żeby że nikt nie pisze. A tak wogole to gdzie mieszkasz kolego czacha bo bym może wpadł i naocznie zobaczysz co z moją bemką.